ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργός

Ιωνάς Νικολάου - Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας ΤάξεωςΝΙΚΟΛΑΟΥ Ιωνάς

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Γεννήθηκε στο Γέρι της επαρχίας Λευκωσίας την 21η Ιανουαρίου 1963. Έγγαμος με τη Μαρία Κινάνη. Έχει δύο κόρες. Δικηγόρος.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το ΔΗ.ΣΥ. στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001, της 21ης Μαΐου 2006 και επανεξελέγη στις εκλογές της 22ας Μαΐου 2011

Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013

Διετέλεσε εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην κοινοβουλευτική συνέλευση της Δυτικο-Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κ.Σ. Δ.Ε.Ε)


ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας του ΔH.ΣY. (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.), οργανωτικό στέλεχος του μαθητικού τμήματος και πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. την περίοδο 1979-1980. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ελλάδα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων “Πρωτοπορία” και μέλος των συμβουλίων της από το 1982 έως το 1985. Ήταν επίσης εκπρόσωπος των φοιτητών στο Συμβούλιο του Τμήματος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (Ε.Φ.Ε.Κ.) Θεσσαλονίκης. Το 1986 εξελέγη μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ., πρωτοστατώντας στην ίδρυση της Μαθητικής Κίνησης (ΜΑ.ΚΙ.).

Διετέλεσε εκλελεγμένο μέλος της Επαρχιακής Εκτελεστικής Γραμματείας ΔΗ.ΣΥ. Λευκωσίας, το 1990 εξελέγη γραμματέας κλαδικών οργανώσεων, το 1993 επαρχιακός οργανωτικός γραμματέας και το 1999 επαρχιακός γραμματέας ΔΗ.ΣΥ. Λευκωσίας, θέση που υπηρέτησε έως το 2003.

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου από το 1995 έως το 1998 και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) από το 1998 έως το 2001.

Έλαβε μέρος σε εξειδικευμένα σεμινάρια σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, τον ανταγωνισμό, το στρατηγικό σχεδιασμό και την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη των μονοπωλιακών αγορών στην Κύπρο.

Είναι Επίτροπος Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως του ΔΗ.ΣΥ, μέλος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ., καθώς και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος.

Είναι επίσης αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ.

Σήμερα είναι Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

ΣΠΟΥΔΕΣ

Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχετίζονται με την εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο και με την απελευθέρωση των μονοπωλιακών αγορών.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλική.


No documents found


© 2012 - 2019 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως