Στέφη Δράκου
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Βιογραφικό σημείωμα Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Υπηρέτησε στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου και ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Insurance Europe στις Βρυξέλλες από το 2007 μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Προηγουμένως υπήρξε εκλεγμένη Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου για δύο θητείες.

Σπούδασε Νομικά στο Middle Temple του Λονδίνου και πήρε το τίτλο του Barrister at Law. Ξεκίνησε την καριέρα της στην ασφαλιστική βιομηχανία αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της Sun Alliance/Aeolos Insurance Κύπρου και στη συνέχεια ως Γενική διευθύντρια της Λαϊκής Ασφαλιστικής μέχρι το 2007.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου και Πρόεδρος του για δύο θητείες, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων Ταμείου Ασφαλιστών, της Κοινοπραξίας Ασφαλιστών Οχημάτων Δημοσίας Χρήσης καθώς και του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης.

Έχει ενεργό κοινωνική συμμετοχή, διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, αντιπρόεδρος των Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Γυναικών Λευκωσίας-Κερύνειας, αντιπρόεδρος της Κίνησης Ίσα Δικαιώματα-Ίσες Ευθύνες καθώς και μέλος της Συντονιστικής της Δικοινοτικής Οργάνωσης “Women Walk and Talk”.

Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Αντώνη Δράκο και έχουν ένα υιό επίσης δικηγόρο, τον Μάρκο Γρηγόρη Δράκο.Τελευταία Ενημέρωση στις: 08/09/2021 07:16:55 AM

Πίσω στην προηγούμενη σελίδα