Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη μετά από τη συνεδρία του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

08/08/2019

Τα θέματα της οδικής ασφάλειας αποτελούν σημαντικό πυλώνα πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και τις άλλες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, έχουμε ενεργή συμμετοχή στον καθορισμό και υλοποίηση της στρατηγικής για την οδική ασφάλεια, με γνώμονα πάντα τη μείωση των οδικών συγκρούσεων.

Πέραν των θεμάτων στα οποία αναφέρθηκε η συνάδελφός μου, από πλευράς του Υπουργείου μας αναφερθήκαμε σε διάφορες δράσεις και ενέργειες, οι οποίες μεταξύ άλλων, αφορούν στα εξής:

Πρώτον, την Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών, για την οποία έχει κατακυρωθεί προσφορά σε ιδιωτική εταιρεία για τη διενέργεια μελέτης σχετικά με τη σύσταση και λειτουργία της Σχολής. Η παρακολούθηση των μαθημάτων της Σχολής αυτής θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τα δικαστήρια ως μέσο της επιβαλλόμενης ποινής εκεί και όπου ο δικαστής κρίνει ότι η παρακολούθηση θα είναι προς βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των παραβατών.

Δεύτερον, ενημερώσαμε τα μέλη του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας για την έναρξη της συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων του πακέτου των επτά νομοσχεδίων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των ποινών για τροχαία αδικήματα, και τη συνέχιση της συζήτησής τους στην Επιτροπή, τον Σεπτέμβριο. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν, λόγω φόρτου εργασίας της Βουλής, να συμπληρωθεί η εργασία πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής το καλοκαίρι.

Τρίτον, στο πλαίσιο επιμόρφωσης των μαθητών, το οποίο θεωρούμε ως πολύ σημαντικό διότι πρέπει να υπάρχει καλλιέργεια οδικής συνείδησης από πολύ νωρίς στους νέους μας, η Αστυνομία προωθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, την έκδοση εκπαιδευτικών εργαλείων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για επιμόρφωση των μαθητών στα σχολεία.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Από 1η Οκτωβρίου οι ποινές αλλάζουν

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Απαλλαγή Ορισμένων Δημοσίων Εγγράφων απο την Υποχρέωση Επισημείωσης (Apostille) βάσει του Κανονισμού ΕΕ2016/1191

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές Βιβλιοθήκες