Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Μήνυμα ΥΔΔΤ, κ. Ιωνά Νικολάου, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2015

23/12/2014

Οι φετινές γιορτές βρίσκουν την πατρίδα μας να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ο κυπριακός λαός στέκεται με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και της ευσυνειδησίας και την χρονιά που μας πέρασε παρέδωσε μαθήματα ήθους, ανθρωπιάς και υπευθυνότητας προκειμένου να αναγεννηθεί το κράτος σε συνθήκες πρωτοφανούς δοκιμασίας.

Το θαύμα του Θεανθρώπου μας γεμίζει χαρά και πίστη για ένα αισιόδοξο αύριο για τα παιδιά μας και για τις επερχόμενες γενεές. Αποδείξαμε ότι ενωμένοι, ειλικρινείς, σε χαλεπούς καιρούς, μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη και να πετύχουμε τους στόχους και τα οράματά του Κυπριακού λαού και του Προέδρου της Δημοκρατίας για να καταστεί η Κύπρος μας σύγχρονη και ασφαλής χώρα, παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Με αίσθημα ευθύνης και με πίστη στα αποθέματα των δυνάμεων όλων μας, με αποφασιστικότητα κοιτάξαμε σ’ αυτό το ταξίδι του καιρού, κατάματα τις Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες της εποχής επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στην διαφορά και διαπλοκή, για απονομή δικαιοσύνη και εμπέδωση της βασικής αρχής του δικαίου της τιμωρίας των ενόχων. Ο αγώνας για πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος, για αύξηση του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης του πολίτη, για εμπέδωση της αξιοκρατίας, εντατικοποιείται καθημερινά ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής και ανάπτυξης του τόπου. Οι δυνάμεις ασφαλείας του κράτους εργάζονται με σκοπό την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας του πολίτη.

Αντλώντας θάρρος, πίστη και δύναμη από το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων, καταφέραμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στις αντιξοότητες και τα εμπόδια. Ευχή μου είναι οι μέρες που θα έρθουν να φέρουν χαρά και ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, και ο ήλιος της ειρήνης και της δικαιοσύνης να φωτίσει την πατρίδα μας στο σύνολό της, αλλά και τον δρόμο του καθενός ξεχωριστά.

Με καθοδηγητή την αγάπη, την ανθρώπινη αλληλεγγύη, τη χαρά της αλληλοπροσφοράς και της καλοσύνης, ας γιορτάσουμε και φέτος ενωμένοι το μεγαλείο της Γέννησης του Κυρίου. Εύχομαι ολόψυχα υγεία, χαρές και ευτυχία να συντροφεύουν εσάς και τις οικογένειές σας σε μια νέα χρονιά γεμάτη ελπίδα και αισιοδοξία!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους και ένα Ελπιδοφόρο 2015


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης