Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Κοπή Βασιλόπιττας στη Γυναικεία Πτέρυγα των ΚΦ

10/01/2018

Στις μεγάλες αλλαγές και στον εκσυγχρονισμό του στο σωφρονιστικού συστήματος, αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Γυναικείος Όμιλος Πρωτοπορία για κοπή της βασιλόπιττας στη γυναικεία πτέρυγα των Κεντρικών Φυλακών.

Ευχαριστώντας την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη, η οποία έθεσε υπό την αιγίδα της την όλη εκδήλωση, ο κ. Νικολάου υπογράμμισε ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η στήριξη αυτής της Κυβέρνηση στις συνεχείς προσπάθειες για αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί το σωφρονιστικό ίδρυμα σήμερα, δεν θυμίζει σε τίποτα το σωφρονιστικό ίδρυμα του χθες. Οι αλλαγές συνεχίζονται με σταθερά και μελετημένα βήματα μέχρις ότου επέλθει ο ολοκληρωτικός εκσυγχρονισμός.

Μεταξύ άλλων, λειτουργήσαμε προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, παρέχουμε ευκαιρίες για άθληση, για ψυχαγωγία και για καλλιέργεια της προσωπικότητας. Αλλάξαμε πλήρως το εκπαιδευτικό σύστημα, κατέχοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κρατουμένων που εκπαιδεύονται στην Ευρώπη. Οι γυναίκες κρατούμενες εκπαιδεύονται και μάλιστα κάποιες από αυτές φοιτούν σε πανεπιστήμια».

Αναφερόμενος στην προετοιμασία για ομαλή ένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία, ο κ. Νικολάου είπε ότι, μετά από συνεννόηση με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθιερώνονται διαδικασίες ώστε να υποβάλλουν οι κρατούμενοι λίγους μήνες πριν από την αποφυλάκισή τους τις σχετικές αιτήσεις για σκοπούς εξέτασης του αιτήματος παραχώρησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με τη βοήθεια των Κοινωνικών Λειτουργών στις Κεντρικές Φυλακές. Στόχος, είπε, είναι με την έγκριση να παραχωρείται έγκαιρα στις περιπτώσεις όπου ο κρατούμενος ή η κρατούμενη είναι δικαιούχος, ένα ποσό ως έναντι για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της επανένταξης.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Από 1η Οκτωβρίου οι ποινές αλλάζουν

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Απαλλαγή Ορισμένων Δημοσίων Εγγράφων απο την Υποχρέωση Επισημείωσης (Apostille) βάσει του Κανονισμού ΕΕ2016/1191

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές Βιβλιοθήκες