ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

ΥΔΔΤ: «Ο χώρος των Φυλακών έμοιαζε εγκαταλελειμμένος»

10/03/2014

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" του Σίγμα όπου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο κόσμος πρέπει να δείξει λίγο περισσότερη εμπιστοσύνη στις Αρχές, διότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια προς της κατεύθυνση απόδοσης ευθυνών για την οικονομία».

Πρόσθεσε ότι απόδειξη της θέλησης για απόδοση δικαιοσύνης αποτελεί «η πρόσληψη και συνεργασία με εμπειρογνώμονες οι οποίοι θα συμβάλουν στη διερεύνηση».

Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει το δικαστήριο, είπε ο Ιωνάς Νικολάου και τόνισε ότι δεν εξαιρείται κανένας από την έρευνα.

«Δεν αδικώ τον κόσμο που επιδεικνύει δυσπιστία», είπε ο Υπουργός, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να δείξει εμπιστοσύνη «διότι υπάρχει θέληση για απόδοση δικαιοσύνης».

Ο κ. Νικολάου σημείωσε ότι «δεν γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθούν οι έρευνες αλλά σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για την οικονομία, σε σχέση και με το πώς οδηγήθηκε η Κύπρος σε αυτή την κατάσταση».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στις Κεντρικές Φυλακές, λέγοντας ότι η αναδιάρθρωση προχωρεί και πρόσθεσε ότι ο χώρος των φυλακών ήταν ένας χώρος που έμοιαζε εγκαταλελειμμένος.

Πρόσθεσε ότι «ζητήσαμε ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού για τις Φύλακες αλλά δεν βρίσκαμε καμία ανταπόκριση από τις ψυχιατρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. Τώρα υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη αφού συμπληρώνεται το ιατρικό κέντρο στο χώρο των Φυλακών».

Περισσότερα στο βίντεο

Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως