Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Θα πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε ότι η Αστυνομία πέτυχε να ελέγξει και να επιτρέψει με ασφάλεια σ` όλους τους οπαδούς να προσέλθουν και να αποχωρήσουν από το γήπεδο χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα.

19/05/2014

Επιτυχές ήταν το έργο της Αστυνομίας στο χθεσινό παιχνίδι στη Λεμεσό όμως ας αναλογιστούν όλοι και τις δικές τους ευθύνες, ανέφερε σε δηλώσεις του σήμερα στην Αθηαίνου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου «Θα πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε ότι η Αστυνομία πέτυχε ουσιαστικά να ελέγξει και να επιτρέψει με ασφάλεια σ` όλους τους οπαδούς να προσέλθουν και να αποχωρήσουν από το γήπεδο χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Νομίζω ότι οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε».

«Την ίδια ώρα» συνέχισε ο Ιωνάς Νικολάου, «θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Αστυνομία είχε σχεδιασμούς. Ακούσαμε και τον Διοικητή της ΜΑΔΔ ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος για την αστυνόμευση σ` όλη την επιχείρηση, να λέει ξεκάθαρα ότι είχαμε σχεδιασμούς καθ` όσον αφορά και το χειρότερο ενδεχόμενο που θα μπορούσε να υπάρξει που ήταν η διακοπή του αγώνα και βλέπουμε πως και σ` αυτό τον τομέα υπήρξε επιτυχία».

«Είναι γεγονός» πρόσθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης «ότι κάποια αντικείμενα εισήλθαν στο γήπεδο, όμως εκείνο που θα πρέπει ν` αξιολογήσουμε είναι τί ποιότητα ελέγχου θέλουμε στα γήπεδα. Θα κάνουμε ελέγχους όπως αυτούς που γίνονται στα αεροδρόμια; Αν θα κάνουμε κάτι τέτοιο, εκείνο που πρέπει να αξιολογήσουμε είναι ποιό είναι από την μια το κόστος και από την άλλη πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ελεχθούν 10.000 με 20.000 φίλαθλοι που θα εισέλθουν στο γήπεδο. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτού του είδους οι έλεγχοι».

«Γι` αυτό» συνέχισε «είναι προτιμότερο αντί να επιρρίπτουμε τις ευθύνες του ελέγχου στην Αστυνομία αφού δεν μπορεί να γίνει ένας τέτοιος έλεγχος ώστε να εντοπίζονται και τα μικρά αντικείμενα, μιας και πρόκειται περί μικρών αντικειμένων τα οποία φθάνουν στην Κύπρο μέσω διαδικτύου και δεν είναι εύκολο να ελεχθούν. Γι` αυτό αντί να επιρρίπτουν τις ευθύνες στην Αστυνομία για τους ελέγχους , ας αναλογιστεί ο καθένας την δική του ευθύνη, ας αναλογιστούν και τα σωματεία τις δικές τους ευθύνες, το πώς φθάσαμε εδώ, γιατί έχουμε αυτού του είδους της ποιότητας των ανθρώπων που πηγαίνουν στο γήπεδο, που δεν σκέφθηκαν καν ότι είναι ένα παιχνίδι το οποίο μάλιστα φαινόταν ότι ήταν πολύ δύσκολο για να ελεχθεί, με επικίνδυνες δηλώσεις, εμπρηστικές και άλλες οι οποίες προκαλούσαν μεταξύ τους φίλαθλοι. Σκεφτείτε ότι υπήρξε μια καλή αστυνόμευση, αποτελεσματική με πλήρεις σχεδιασμούς και με πλήρη επιτυχία. Ας αναλογιστούν και οι ίδιοι τις δικές τους ευθύνες για αυτά τα παιδιά που πηγαίνουν στο γήπεδο όχι για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο αλλά περισσότερο για να δημιουργήσουν προβλήματα».Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης