ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Σε νέα βάση οι σχέσεις μεταξύ των φορέων της Κυπριακής Δικαιοσύνης και του Δ.Ε.Ε.

10/10/2014

Την εκπαίδευση των δικαστών και των δικηγόρων σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου και την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των φορέων της Κυπριακής Δικαιοσύνης και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.) συζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, κος Ιωνάς Νικολάου, με τον Πρόεδρο του Δ.Ε.Ε. κ. Βασίλη Σκουρή. Ειδικότερα, συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της συμμετοχής των Κυπρίων δικηγόρων και δικαστών στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, όπως η ενθάρρυνση της συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαλέξεις και σεμινάρια, καθώς επίσης και η δυνατότητα τοποθέτησης τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο Δ.Ε.Ε.

Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος αναφορικά με την απονομή της δικαιοσύνης και ειδικότερα τρόπους αντιμετώπισης του αυξανόμενου όγκου των υποθέσεων, τόσο στα κυπριακά δικαστήρια, όσο και στο Δ.Ε.Ε., ώστε αυτή να καταστεί ταχύτερη και αποτελεσματικότερη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΥ) στο Λουξεμβούργο. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο πρώην δικαστής του Δ.Ε.Ε. κος Γεώργιος Αρέστης και ο νεοδιορισθείς δικαστής κος Κωνσταντίνος Λυκούργος.

Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως