Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Σε νέα βάση οι σχέσεις μεταξύ των φορέων της Κυπριακής Δικαιοσύνης και του Δ.Ε.Ε.

10/10/2014

Την εκπαίδευση των δικαστών και των δικηγόρων σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου και την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των φορέων της Κυπριακής Δικαιοσύνης και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.) συζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, κος Ιωνάς Νικολάου, με τον Πρόεδρο του Δ.Ε.Ε. κ. Βασίλη Σκουρή. Ειδικότερα, συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της συμμετοχής των Κυπρίων δικηγόρων και δικαστών στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, όπως η ενθάρρυνση της συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαλέξεις και σεμινάρια, καθώς επίσης και η δυνατότητα τοποθέτησης τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο Δ.Ε.Ε.

Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος αναφορικά με την απονομή της δικαιοσύνης και ειδικότερα τρόπους αντιμετώπισης του αυξανόμενου όγκου των υποθέσεων, τόσο στα κυπριακά δικαστήρια, όσο και στο Δ.Ε.Ε., ώστε αυτή να καταστεί ταχύτερη και αποτελεσματικότερη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΥ) στο Λουξεμβούργο. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο πρώην δικαστής του Δ.Ε.Ε. κος Γεώργιος Αρέστης και ο νεοδιορισθείς δικαστής κος Κωνσταντίνος Λυκούργος.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης