ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απένειμε τα έπαθλα του πρώτου ποδοσφαιρικού τουρνουά των Κεντρικών Φυλακών

18/06/2014

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσιάς Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου απένειμε σήμερα το απόγευμα τα έπαθλα και μετάλλια στις πρωταθλήτριες ομάδες του πρώτου ποδοσφαιρικού τουρνουά των Κεντρικών Φυλακών με την ονομασία «Δημιουργώντας Γέφυρες», το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα.

Η διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 2014, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, εντός του Τμήματος των Φυλακών, με τη συμμετοχή πέντε ομάδων: Παλαίμαχοι Ομόνοιας Λευκωσίας, Παλαίμαχοι ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, Παλαίμαχοι ΑΕΛ Λεμεσού και Παλαίμαχοι Απόλλων Λεμεσού και η ομάδα των Κεντρικών Φυλακών, ενώ διαιτητές του Συνδέσμου Διαιτητών διαιτητεύουν τους αγώνες. Συνολικά, διεξήχθησαν δέκα αγώνες, με τον τελευταίο να πραγματοποιείται σήμερα μεταξύ της ομάδας των Φυλακών και των Παλαίμαχων του Απόλλωνα, με νικήτρια την ομάδα των Φυλακών, κατακτώντας τη δεύτερη θέση, ενώ ο Απόλλωνας την τρίτη θέση του τουρνουά. Πρώτη είχε ήδη τερματίσει η ομάδα της Ομόνοιας με 12 βαθμούς, τέταρτη η ομάδα του ΑΠΟΕΛ με 3 βαθμούς και πέμπτη η ομάδα της ΑΕΛ με 0 βαθμούς.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκομένους: το Τμήμα Φυλακών, τις ποδοσφαιρικές Ομάδες, τους παλαίμαχους και φυσικά τους Κρατούμενους, καθώς και τους αθλοθέτες, για τη συμμετοχή και την προσφορά τους στη διοργάνωση, για την οποία θα γίνει προσπάθεια να καταστεί θεσμό. Όπως ανέφερε, μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της Κυβέρνησης ήταν και είναι βασική προτεραιότητά της ο εκσυγχρονισμός του σωφρονιστικού μας συστήματος, έτσι ώστε να λειτουργεί ως μηχανισμός επανένταξης των κρατουμένων στην κοινωνική λειτουργία. Ως εκ τούτου, εξέφρασε την ευχαρίστησή του που ένα ακόμη πολύ σημαντικό πρόγραμμα μετουσιώθηκε σε πράξη και στέφθηκε με επιτυχία. Με γνώμονα την ανθρωποκεντρική αντιμετώπιση των κρατουμένων εντός των φυλακών, στόχος, όπως είπε, είναι η διάνοιξη γεφυρών επικοινωνίας τους με την κοινωνία. Τέλος, ευχήθηκε όπως αυτή η πρωτοβουλία βοηθήσει στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η απονομή των επάθλων στους συμμετέχοντες, ενώ μετάλλια δόθηκαν στην ομάδα των κρατουμένων.

Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως