Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Nέο πλαίσιο της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας εντός και εκτός των αθλητικών χώρων

19/06/2014

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρία ενέκρινε, ίσως, την πιο σύγχρονη νομοθεσία για πάταξη της βίας εντός και εκτός των αθλητικών χώρων. Λαμβάνοντας υπόψη την κυπριακή πραγματικότητα, δημιουργήσαμε ένα συνολικό πλαίσιο μέτρων και ενεργειών στη βάση του αγγλικού μοντέλου. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη νομοθεσία που θέτει πλέον πολιτειακούς, αλλά κυρίως αθλητικούς φορείς ενώπιον πολύ συγκεκριμένων ευθυνών και υποχρεώσεων.

Σήμερα ξεκινούμε μία πορεία για να αλλάξουμε το απαράδεκτο καθεστώς που επικρατεί στους αθλητικούς μας χώρους. Αυτή η απαρχή ούτε εύκολη θα είναι, ούτε σύντομη. Αλλά, είναι μία πορεία την οποία πρέπει να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε. Μια πορεία, η οποία προϋποθέτει τη συνεργασία και συνδρομή όλων των φορέων: ΚΟΑ, ΚΟΠ, Σωματεία και Αστυνομίας, περιλαμβανομένων και των οργανωμένων φιλάθλων.

Καθοριστικός, πρώτος, σταθμός για το μέλλον του νομοσχεδίου είναι η Βουλή, όπου κατατέθηκε σήμερα. Είμαστε έτοιμοι να αφιερώσουμε όσες ώρες χρειαστούν, στη συνεργασία μας με τη Βουλή. Θέλουμε να εξηγήσουμε και να πείσουμε τα κόμματα ότι για να φέρει τα ποθούμενα αποτελέσματα πρέπει, κατ’ αρχήν, το νομοσχέδιο να ειδωθεί και να εγκριθεί ως πακέτο και όχι ως α λα καρτ μενού και οι φορείς να συνεργαστούν πλήρως για την εφαρμογή του.

Σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις από κάποιους αθλητικούς φορείς. Γνωρίζουμε τις απόψεις τους, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε εποικοδομητικές προτάσεις που θα βελτιώνουν το νομοσχέδιο, αλλά δεν θα δεχθούμε το κουτσούρεμα του γιατί αντιδρά ο άλφα ή ο βήτα.

Μοναδική επιλογή είναι η συνεργασία και η αποφασιστική δράση όλων των φορέων, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς αναστολές και αναβολές. Ουδείς δικαιούται να υστερήσει, η προσπάθεια είναι συλλογική και έτσι αναμένουμε ότι θα αντικριστεί από όλους. Η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο δηλώνει με πράξεις αποφασισμένη.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης