Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για το θέμα της ταυτοποίησης κατόχων καρτών προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας

30/10/2014

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση τους Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών είπε ότι η πρόταση Νόμου για την ταυτοποίηση των κατόχων και χρηστών καρτών προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας, μέσα από τις αλλαγές και τροποποιήσεις που έγιναν, θεωρείται αρκούντως ικανοποιητική για να ρυθμίσει ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά κυρίως τη δυνατότητα διερεύνησης των μέτρων και μέσων ασφάλειας για την αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται της δημόσιας τάξης.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στα σοβαρά εγκλήματα που ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία, για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται ο αποτελεσματικός έλεγχος των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων ειδικότερα των χρηστών προπληρωμένων καρτών. Με τη ρύθμιση αυτή, πρόσθεσε, οι διωκτικές αρχές θα μπορούν να διερευνούν εγκληματικές ενέργειες που πριν καλύπτονταν πίσω από την ανωνυμία των προπληρωμένων καρτών και υπογράμμισε ότι είναι επιβεβλημένη μια τέτοια ρύθμιση για σοβαρής μορφής αδικήματα ποινικής φύσεως, σημειώνοντας ότι τέτοιες ρυθμίσεις ισχύουν σε πλείστες χώρες τις ΕΕ καθώς και σε άλλες χώρες.

Αναφορικά με το κόστος ρύθμισης, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι αυτό θα αναληφθεί από τους παροχείς οι οποίοι θα διατηρούν το δικό τους σύστημα διαφύλαξης προσωπικών δεδομένων σε σχέση με την ταυτοποίηση και διατήρηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης