Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για το θέμα της κάρτας φιλάθλου

25/09/2014

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου κληθείς να απαντήσει, σήμερα, σε κριτική που ασκείται ότι η κάρτα φιλάθλου δεν θα εξυπηρετήσει σε οτιδήποτε, δήλωσε τα εξής:

«Η βία είναι τόσο εντός όσο και εκτός των γηπέδων. Αυτή είναι η βία που έχουμε ζήσει. Οι φωτοβολίδες οι οποίες ρίχνονται, οι κροτίδες οι οποίες έφυγαν με περίστροφα, εντός του γηπέδου, από τη μία κερκίδα στην άλλη, είναι επεισόδια που έγιναν εντός των γηπέδων. Η βία δυστυχώς είναι τόσο εντός όσο και εκτός των γηπέδων και οφείλουμε να λάβουμε μέτρα. Έχουμε προτείνει ως Κυβέρνηση ένα συγκεκριμένο πακέτο μέτρων και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του. Η κατάργηση της ανωνυμίας και κατ` επέκταση η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου είναι ένα από τα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Εκείνοι οι οποίοι τάχθηκαν από την αρχή ενάντια στην κάρτα φιλάθλου πως είναι δυνατό να επιχειρηματολογούν ενάντια στην έκδοση της κάρτας από την ΚΟΠ. Διερωτώμαι αν είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν την έκδοση της κάρτας φιλάθλου και την κατάργηση της ανωνυμίας στα γήπεδα αν η κάρτα εκδίδεται από τον ΚΟΑ. Είναι δηλαδή έτοιμοι να την υποστηρίξουν δημόσια και να σταματήσουν να εναντιώνονται ή να θέτουν απαίτηση για μη εφαρμογή μιας διάταξης Νόμου τον οποίο ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων;
Έμπρακτα πρέπει να επιδείξουμε την αναγκαία αποφασιστικότητά για πάταξη της βίας στα γήπεδα, είτε αυτή είναι εντός, είτε είναι εκτός από τα γήπεδα και κάποιοι να μην προσπαθούν με λόγια να πλήξουν την προσπάθεια που καταβάλλεται από όσους είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν τα μέτρα πάταξης της βίας, περιλαμβανομένης και της κατάργησης της ανωνυμίας με την έκδοση της κάρτας φιλάθλου».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί να οδηγηθούμε σε μια κάρτα φιλάθλου η οποία μπορεί και να καταπατά και κάποια δικαιώματα του ανθρώπου, ο κ. Υπουργός διερωτήθηκε αν η κάρτα φιλάθλου που με τον ίδιο τρόπο εφαρμόζεται στις πλείστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι Ευρωπαίοι δεν εναντιώνονται.

Σε σχόλιο ότι αυτό συμβαίνει στις πλείστες χώρες, ο κ. Νικολάου είπε: «επειδή γίνεται πολλή συζήτηση σε ποιες χώρες εφαρμόζεται, θα σας παραπέμψω στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στη Γερμανία, στη Ρωσία, που έκριναν και εφαρμόζουν αυτό το σύστημα χωρίς να νιώθουν ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινά τους δικαιώματα. Και εν πάση περιπτώσει αυτοί που τόσο πολύ κόπτονται και νοιάζονται για τα ανθρώπινά τους δικαιώματα και τα προσωπικά τους δεδομένα ας αναλογιστούν πόσα από αυτά καταθέτουν καθημερινώς μέσα στο facebook, στο διαδίκτυο και στις καφετερίες όπου βγάζουν κάρτα πελάτη καθημερινά».

Δεν είναι τα προσωπικά δεδομένα που ενοχλούν, ούτε η κάρτα φιλάθλου, αλλά η κατάργηση της ανωνυμίας και είναι την ανωνυμία που φοβάται η μερίδα των οργανωμένων γιατί ουσιαστικά γνωρίζουν ότι με την κατάργησή της δεν θα μπορούν να κρύβονται πίσω από αυτή και να καταφεύγουν σε πράξεις βίας στα γήπεδα.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης