ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως εκφράζει ικανοποίηση για την επιτέλους απαρχή της υλοποίησης των πολιτικών και των μέτρων της κυβέρνησης στις Κεντρικές Φυλακές.

02/04/2014

Μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης ήταν και είναι βασική προτεραιότητά της ο εκσυγχρονισμός του σωφρονιστικού μας συστήματος, έτσι ώστε να λειτουργεί ως μηχανισμός επανένταξης των κρατουμένων στην κοινωνική λειτουργία. Η κυβέρνηση στοχεύει σε μια σωφρονιστική πολιτική που να αποσκοπεί στην κοινωνική επανένταξη των πολιτών που εκδηλώνουν παραβατική συμπεριφορά. Στόχος της Πολιτείας είναι να τιμωρεί τους παραβάτες και όχι να τους εκδικείται.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται και τα μέτρα που έχουμε πάρει για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των φυλακισμένων, όπως είναι η επέκταση των ωρών παροχής ζεστού νερού, η παραχώρηση ηλεκτρικού ρεύματος για ολόκληρο το 24ωρο, η εφαρμογή του ανοικτού επισκεπτηρίου για όλους τους φυλακισμένους, η αύξηση ο αριθμός των τηλεφωνημάτων και ο χρόνος αυτών καθώς και οι επισκέψεις ανάλογα με τις ανάγκες τους, η παραχώρηση περισσότερων ευκαιριών ψυχαγωγίας με ποδοσφαιράκια, badminton, επιτραπέζια πετοσφαιριστή, δικαίωμα χρήσης CD και DVD, PlayStation, η λειτουργία κεντρικού γυμναστηρίου και η ετοιμασία ακόμη ενός, ώστε να έχουν πρόσβαση όλες οι πτέρυγες των φυλακών και η λειτουργία του χώρου θεάτρου για θεατρικές παραστάσεις.

Με γνώμονα την ανθρωποκεντρική αντιμετώπιση των κρατουμένων εντός των φυλακών, άρχισε και εφαρμόζεται από τη νέα Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών μια νέα πολιτική με σκοπό τη διάνοιξη γεφυρών επικοινωνίας με την κοινωνία.

Μετά και από επαφές που έγιναν από τη Διεύθυνση των Φυλακών με τους παλαίμαχους προέδρους τεσσάρων μεγάλων σωματείων του κυπριακού ποδοσφαίρου (ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝ), διοργανώνεται για πρώτη φορά εντός του Τμήματος των Φυλακών το ποδοσφαιρικό τουρνουά με την ονομασία «Δημιουργώντας Γέφυρες». Προς ικανοποίησή μας όλες οι ομάδες ανταποκρίθηκαν θετικά και τις ευχαριστούμε.

Το ποδοσφαιρικό Τουρνουά στις φυλακές θα διεξαχθεί από τις 2 Απριλίου μέχρι τις 10 Ιουλίου και σε αυτό θα συμμετέχουν πέντε ομάδες:

ΦΥΛΑΚΕΣ,
Παλαίμαχοι ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας,
Παλαίμαχοι ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας,
Παλαίμαχοι ΑΕΛ Λεμεσού και
Παλαίμαχοι ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού.

Το Τουρνουά αυτό φέρνει μαζί του καινοτομίες και μία εξ’ αυτών είναι ότι όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν εντός του Τμήματος Φυλακών, ενώ στόχος είναι ένας κρατούμενος να συμμετέχει κάθε φορά στη σύνθεση των ομάδων (ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝ).

Ο Σύνδεσμος Διαιτησίας θα διαιτητεύσει όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος ενώ θα υπάρχει προσοντούχος ιατρός σταδίου σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα και θα ορίζονται για κάθε αγώνα ένας διαιτητής και δύο Βοηθοί Διαιτητές.

Μετά το τέλος του Τουρνουά θα απονεμηθούν έπαθλα και μετάλλια στις πρωταθλήτριες ομάδες. Προς τιμήν της η Εταιρεία “Petros Sports” θα είναι ο αθλοθέτης του αγώνα, και θα αθλοθετήσει το Τουρνουά με πέντε κύπελλα.

Επιπρόσθετα η ομάδα των φυλακών θα πάρει και μετάλλια. Όλα τα έπαθλα θα δοθούν στο τέλος του τελευταίου παιχνιδιού.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως εφαρμόζοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης για ανασχεδιασμό και εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού μας συστήματος με ικανοποίησή μας διαπιστώνουμε την απαρχή της υλοποίησης των πολιτικών και των μέτρων που είχαν προ καιρού εξαγγελθεί.

Τέλος, ευχαριστώ όλους τους εμπλεκομένους: το Τμήμα Φυλακών, τις ποδοσφαιρικές Ομάδες, τους παλαίμαχους και φυσικά τους Κρατούμενους, καθώς και τους αθλοθέτες, για τη συμμετοχή και την προσφορά τους σε αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες που θα διεξαχθούν και πάνω απ΄ όλα εύχομαι αυτή η πρωτοβουλία να βοηθήσει στον αγώνα μας για μια καλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη.

Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως