Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συναντήθηκε με εκπροσώπους της Επιτροπής Αιτημάτων και Παραπόνων του Κοινοβουλίου της Βαυαρίας

17/11/2014

Ενημέρωσης για τη νέα προσέγγιση που εφαρμόζουμε σήμερα στο σωφρονιστικό σύστημα της Κύπρου έτυχαν, σήμερα, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αιτημάτων και Παραπόνων του Κοινοβουλίου της Βαυαρίας, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: «Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση για θέματα αναφορικά με το σωφρονιστικό μας σύστημα και τις φυλακές στην Κύπρο. Οι Βουλευτές έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να συζητήσουν μαζί μας τη νέα φιλοσοφία που έχουμε εφαρμόσει αναφορικά με το σωφρονιστικό σύστημα και την πολιτική μας όσον αφορά τα μέτρα που έχουμε λάβει, καθώς και το πως έχουμε καταφέρει να ανατρέψουμε την αρνητική κατάσταση του παρελθόντος.

Κυρίως ήθελαν να δουν με ποιο τρόπο έχουμε ουσιαστικά καταφέρει να κάνουμε αυτά τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και σήμερα και πως καταφέραμε να συμμορφωθούμε και με τις εκθέσεις των διεθνών οργανισμών όπως είναι η CPT, (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη τωv Βασαvιστηρίωv και της Απάvθρωπης ή Ταπειvωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας) καθώς και η αρμόδια Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών.

Μας υπέβαλαν διάφορα ερωτήματα σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας των φυλακών, σε σχέση με το που στηρίζεται η φιλοσοφία μας όσον αφορά τα αιτήματα των φυλακισμένων, τις δυνατότητες που τους παρέχουμε για επανένταξη στην κοινωνία, αλλά και γενικότερα τη μεταχείριση των φυλακισμένων που προέρχονται από Τρίτες Χώρες, μιας και ο αριθμός των αλλοδαπών υπερβαίνει το ήμισυ του συνολικού αριθμού των ατόμων που βρίσκονται στις φυλακές μας».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της 17μελούς αποστολής του Κοινοβουλίου της Βαυαρίας, κα Sylvia Stierstorfer εξέφρασε τον εντυπωσιασμό της για την πορεία αναμόρφωσης του σωφρονιστικού συστήματος στην Κύπρο και ευχήθηκε όπως η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Βαυβαρίας συνεχιστεί τόσο στον τομέα της Δικαιοσύνης όσο και σε άλλους τομείς.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης