Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Η Κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει νέες αντιλήψεις στη λειτουργία της Αστυνομίας για επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια

28/03/2014

Γυρίζουμε σελίδα, ξεκινούμε μια νέα εποχή, είπε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου, αναφερόμενος στον διορισμό του νέου Αρχηγού Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας, ο κ. Υπουργός είπε: «Σήμερα η Αστυνομία μπαίνει στην εποχή της αποφασιστικότητας, της τάχιστης υλοποίησης των σχεδιασμών και πάνω απ´ όλα της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας.

Ο νέος Αρχηγός αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τον τόπο. Σήμερα με λιγότερους πόρους καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε περισσότερα προβλήματα και η κοινωνία δικαιολογημένα απαιτεί να αντιμετωπίσουμε αυτά τα αυξημένα προβλήματα άμεσα και αποτελεσματικά. Μόνο μια αποτελεσματική Αστυνομία μπορεί να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα και να εκπληρώσει την κορυφαία αποστολή της, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της Αστυνομίας.

Αναμένω σκληρή δουλειά. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε της ολιγωρίας ούτε της πίστωσης χρόνου. Στην εμπέδωση αυτής της νέας φιλοσοφίας, την οποία πρέπει να διέπει η αξιοκρατία και ο σεβασμός στους θεσμούς, θα σταθούμε συμπαραστάτες και αρωγοί στο έργο του».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Νικολάου είπε: «Γυρίζουμε σελίδα, ξεκινούμε μια νέα εποχή».

Κληθείς να αναφερθεί στις προτεραιότητες του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας, ο κ. Νικολάου είπε ότι «θα συνεχιστεί το σχέδιο μεταρρύθμισης της Αστυνομίας, αλλά πάνω απ´ όλα θα γίνουν εκείνες οι τομές για να μπορέσει η Αστυνομία να καταστεί επιχειρησιακή δύναμη. Οφείλουμε να δώσουμε λύσεις σε βασικά προβλήματα, όπως το σοβαρό έγκλημα, να δώσουμε λύσεις σε θέματα αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης του πολίτη προς την Αστυνομία. Πρέπει να δώσουμε πραγματική ασφάλεια στον πολίτη. Αυτή πρέπει να είναι η στοχο-προσέγγισή μας, αυτή είναι η προσπάθειά μας».

Σε ερώτηση για τις υπό διερεύνηση υποθέσεις για την οικονομία και τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι κανένα Δικαστήριο δεν θα αρνηθεί να αποδώσει δικαιοσύνη αν οι ανακριτικές Αρχές θέσουν ενώπιον τους μια τεκμηριωμένη υπόθεση, ο κ. Υπουργός είπε: «Είναι ένα μήνυμα για ταχύτερη συμπλήρωση των υποθέσεων αυτών, τη συγκέντρωση δηλαδή όλου του αναγκαίου μαρτυρικού υλικού που απαιτείται για να οδηγηθεί στο δικαστήριο (η υπόθεση) και να τιμωρηθούν αυτοί που έχουν ευθύνη.

Εκείνο που έχει σημασία είναι η επίδειξη, γενικότερα, περισσότερης προσπάθειας ούτως ώστε οι υποθέσεις να συμπληρώνονται κατά τρόπο τεκμηριωμένο πριν οδηγηθούν ενώπιον των δικαστηρίων. Διότι από τη μια δεν είναι σωστό να ταλαιπωρούνται οι πολίτες ενώπιον των δικαστηρίων όταν δεν υπάρχει τεκμηριωμένη υπόθεση, είναι όμως πολύ πιο σωστό και είναι πιο αποτελεσματικά τα μηνύματα που στέλνεις προς την κοινωνία ότι κάποιοι τιμωρούνται, ότι αυτοί που πραγματικά έχουν ευθύνη οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης με σκοπό να τιμωρηθούν».


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης