Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Ομιλίες14/07/2014

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται η ευκαιρία να χαιρετίσω την αποψινή πολιτιστική εκδήλωση που οργανώνουν η εταιρεία Hellenic Copper Mines Limited μαζί με τις κοινότητες της Νοτίου Σολέας και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, του οποίου σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς καθώς και τις ευχές του για καλή επιτυχία. Δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να είναι ο ίδιος εδώ, όπως θα το ήθελε πολύ.

Θέλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τους διοργανωτές αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης, την εταιρεία Hellenic Copper Mines και τα κοινοτικά συμβούλια Αγίου Γεωργίου, Αγίου Νικολάου, Καλού Χωριού Λεύκας, Κατυδάτων, Λινούς, Πέτρας και Φλάσους και να τους συγχαρώ για τη λαμπρή ιδέα της πολιτιστικής αναγέννησης αυτού του ιστορικού χώρου.

Το Μεταλλείο της «Σκουριώτισσας» προσφέρει για πέμπτη συνεχή χρονιά στο κοινό της Κύπρου μια εξαιρετική συναυλία υψηλών απαιτήσεων, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου και ιδιαίτερα, στην αναβάθμιση της ακριτικής αυτής περιοχής.

Η αξιοποίηση του ξεχωριστού αυτού χώρου για πολιτιστικές δραστηριότητες, με την ιδιαίτερη θέση του Μεταλλείου το οποίο βρίσκεται πάνω στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του Τροόδους και των κατεχόμενων χωριών μας, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Νικόλαος και Πέτρα, συμβάλλει στην ανάπτυξη περιφερειακής πολιτιστικής δραστηριοποίησης, παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών στην πολιτιστική δημιουργία και αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ιστορία και την παράδοσή μας.

Το καλλιτεχνικό επίπεδο των εκδηλώσεων, οι οποίες φιλοξενούν κάθε χρόνο εκλεκτούς καλλιτέχνες, καθώς και η άριστη οργάνωση τους σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο περιβάλλον, ενισχύουν και προβάλουν τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία που, μαζί με όσα προανέφερα, αποτελούν βασικούς στόχους της πολιτιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η αποψινή εκδήλωση είναι δεδομένης επιτυχίας καθώς θα απολαύσουμε τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει τη συναυλία «Μάνος Χατζιδάκις Τώρα». Εχέγγυο, ο Διονύσης ως τραγουδιστής, κειμενογράφος και παρουσιαστής της παράστασης, και οι συνεργάτες του, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πάτρας, η ορχήστρα και η φωνητική συνοδεία του κ. Σαββόπουλου και το Φωνητικό Σύνολο και η Παιδική Χορωδία της Διάστασης.

Είναι γνωστό ότι η παράσταση αυτή, που πρόσφατα δόθηκε στο Ηρώδειο και αλλού στην Ελλάδα, έχει ενθουσιάσει όλους όσοι την παρακολούθησαν, καθώς αναδεικνύει και φέρνει τόσο κοντά στον ακροατή το μεγαλείο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, του Μάνου Χατζιδάκι.

Με την παράσταση αυτή, συμπληρώνεται ο κύκλος παρουσίασης στη Σκουριώτισσα του έργου των τριών μεγάλων σύγχρονων συνθετών της Ελλάδας, του Μίκη Θεοδωράκη (αφιέρωμα - 2011), του Σταύρου Ξαρχάκου [προσωπική συναυλία του – 2012] και φέτος, του Μάνου Χατζιδάκι.

Δεν έχουμε, παρά να απολαύσουμε την μουσική πανδαισία που ακολουθεί.

Εύχομαι σε όλους καλή ακρόαση και διασκέδαση. Σας ευχαριστώ.
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται η ευκαιρία να χαιρετίσω την αποψινή πολιτιστική εκδήλωση που οργανώνουν η εταιρεία Hellenic Copper Mines Limited μαζί με τις κοινότητες της Νοτίου Σολέας και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, του οποίου σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς καθώς και τις ευχές του για καλή επιτυχία. Δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να είναι ο ίδιος εδώ, όπως θα το ήθελε πολύ. Θέλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τους διοργανωτές αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης, την εταιρεία Hellenic Copper Mines και τα κοινοτικά συμβούλια Αγίου Γεωργίου, Αγίου Νικολάου, Καλού Χωριού Λεύκας, Κατυδάτων, Λινούς, Πέτρας και Φλάσους και να τους συγχαρώ για τη λαμπρή ιδέα της πολιτιστικής αναγέννησης αυτού του ιστορικού χώρου. Το Μεταλλείο της «Σκουριώτισσας» προσφέρει για πέμπτη συνεχή χρονιά στο κοινό της Κύπρου μια εξαιρετική συναυλία υψηλών απαιτήσεων, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου και ιδιαίτερα, στην αναβάθμιση της ακριτικής αυτής περιοχής. Η αξιοποίηση του ξεχωριστού αυτού χώρου για πολιτιστικές δραστηριότητες, με την ιδιαίτερη θέση του Μεταλλείου το οποίο βρίσκεται πάνω στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του Τροόδους και των κατεχόμενων χωριών μας, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Νικόλαος και Πέτρα, συμβάλλει στην ανάπτυξη περιφερειακής πολιτιστικής δραστηριοποίησης, παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών στην πολιτιστική δημιουργία και αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ιστορία και την παράδοσή μας. Το καλλιτεχνικό επίπεδο των εκδηλώσεων, οι οποίες φιλοξενούν κάθε χρόνο εκλεκτούς καλλιτέχνες, καθώς και η άριστη οργάνωση τους σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο περιβάλλον, ενισχύουν και προβάλουν τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία που, μαζί με όσα προανέφερα, αποτελούν βασικούς στόχους της πολιτιστικής πολιτικής της κυβέρνησης. Η αποψινή εκδήλωση είναι δεδομένης επιτυχίας καθώς θα απολαύσουμε τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει τη συναυλία «Μάνος Χατζιδάκις Τώρα». Εχέγγυο, ο Διονύσης ως τραγουδιστής, κειμενογράφος και παρουσιαστής της παράστασης, και οι συνεργάτες του, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πάτρας, η ορχήστρα και η φωνητική συνοδεία του κ. Σαββόπουλου και το Φωνητικό Σύνολο και η Παιδική Χορωδία της Διάστασης. Είναι γνωστό ότι η παράσταση αυτή, που πρόσφατα δόθηκε στο Ηρώδειο και αλλού στην Ελλάδα, έχει ενθουσιάσει όλους όσοι την παρακολούθησαν, καθώς αναδεικνύει και φέρνει τόσο κοντά στον ακροατή το μεγαλείο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, του Μάνου Χατζιδάκι. Με την παράσταση αυτή, συμπληρώνεται ο κύκλος παρουσίασης στη Σκουριώτισσα του έργου των τριών μεγάλων σύγχρονων συνθετών της Ελλάδας, του Μίκη Θεοδωράκη (αφιέρωμα - 2011), του Σταύρου Ξαρχάκου [προσωπική συναυλία του – 2012] και φέτος, του Μάνου Χατζιδάκι. Δεν έχουμε, παρά να απολαύσουμε την μουσική πανδαισία που ακολουθεί. Εύχομαι σε όλους καλή ακρόαση και διασκέδαση. Σας ευχαριστώ.

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις