Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τις μεταθέσεις στην Αστυνομία

10/12/2014

Αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις για μαζικές μεταθέσεις και απροκάλυπτες παρεμβάσεις, που λειτουργούν εκδικητικά και σαφείς σκοπιμότητες, διευκρινίζεται ότι οι αντίστοιχες πρακτικές που εφαρμόζονταν κατά το πρόσφατο ή μακρινό παρελθόν προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν εγκαταλειφθεί, γι αυτό είναι προς το συμφέρον της Αστυνομίας να σταματήσουν την φημολογία και αν έχουν στοιχεία ας τα καταθέσουν για σκοπούς διερεύνησης.

Οι μεταθέσεις στην Αστυνομία γίνονται στα πλαίσια της εναλλαξιμότητας και για σκοπούς καλύτερης λειτουργίας και αποτελεσματικότερης απόδοσης των μελών με στόχο την αποτελεσματικότητα και καλύτερη εξυπηρέτηση της Αστυνομίας. Ουδεμία σχέση έχουν με ισχυρισμούς περί βολέματος ημετέρων ή την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων ή με οποιαδήποτε εκδικητική διάθεση. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχουμε πρόθεση να ακολουθήσουμε τις αντίστοιχες πρακτικές του μακρινού ή του πρόσφατου παρελθόντος.

Τονίζεται ότι δεν υπάρχουν μαζικές μεταθέσεις και πολύ λανθασμένα γίνονται αναφορές σε μαζικές μεταθέσεις του προσωπικού της Αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι αυτές ξεπερνούν το 25%, όταν την αντίστοιχη χρονική περίοδο της Διακυβέρνησης Χριστόφια στην Αστυνομία μετατέθηκαν 2400 μέλη ήτοι ποσοστό που ξεπερνούσε το 39%.

Υπογραμμίζω ότι ενεργώ πάντοτε στα πλαίσια των εκ του Νόμου αρμοδιοτήτων μου και δεν παρεμβαίνω σε θέματα που είναι ξεκάθαρη δουλειά της Αστυνομίας, γι αυτό τους καλώ να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να προσπαθήσουμε από κοινού να επιφέρουμε τις αναγκαίες αλλαγές που θα εκσυγχρονίσουν την Αστυνομία θεσμοθετώντας αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια, ακόμη και στις μεταθέσεις των μελών της.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης