Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Χαιρετισμός Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη στην έναρξη της λαμπαδηφορίας Cyprus Police Torch Run for Special Olympics 2.10.2019, 9:00 π.μ., Προεδρικό Μέγαρο

02/10/2019

Κυρίες και κύριοι,
Καμιά πολιτεία όσο οργανωμένη και οικονομικά εύρωστη κι αν είναι, δεν μπορεί να προσφέρει όσα ο εθελοντισμός ανεπιτήδευτα δύναται να προσφέρει. Θεωρώ ως παράδειγμα παρότρυνσης της ευρύτερης κοινωνίας, την προσφορά και τον ρόλο του Φιλανθρωπικού Σωματείου της Αστυνομίας Κύπρου «Cyprus Police Torch Run» και των αστυνομικών λαμπαδοφόρων – μελών του, που πέρα και πάνω από κάθε προσωπική επιδίωξη, για 20 και πλέον χρόνια, βρίσκονται στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας, προσφέροντας, μέσω της λαμπαδηφορίας που διοργανώνουν, στήριξη προς τους αθλητές με ειδικές ικανότητες και στα αθλητικά προγράμματα των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων. Κυρίες και κύριοι, εκ μέρους της Πολιτείας, σας συγχαίρω για αυτήν σας την προσφορά, διότι η δράση σας ως ένας εκ των σημαντικότερων χορηγών των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, τιμά το Αστυνομικό Σώμα και καταθέτει τη δική της σφραγίδα στην επίτευξη των στόχων της κοινωνικής ενσωμάτωσης, συνοχής και ανάπτυξης της Κύπρου μας. Το «συμβόλαιο» προσφοράς και αγάπης που έχετε υπογράψει, αποτελεί τη «φλόγα της ελπίδας» που η ομάδα των αστυνομικών λαμπαδηφόρων μεταφέρει σε όλη την Κύπρο.

Ωστόσο, δεν μπορώ να κρύψω τη συγκίνηση και τη μεγάλη υπερηφάνεια που με διακατέχει βλέποντας πως εδώ μαζί μας σήμερα, βρίσκονται και ορισμένοι από τους αθλητές των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων. Γνωρίζω τις θυσίες που απαιτεί ο αθλητισμός, πόσω μάλλον ο πρωταθλητισμός, κι εσείς είστε ήδη νικητές. Εσείς είστε που κάνετε το αόρατο ορατό, σε εσάς προσωποποιείται η δύναμη της θέλησης. Μας συγκινείτε με ένα τρόπο απερίγραπτο, έχετε κερδίσει ήδη τις καρδιές μας. Είμαστε υπερήφανοι για σας και σας ευχαριστούμε που εκπροσωπώντας την Κύπρο μας, ξεχωρίζετε με το ήθος, την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά σας. Η δε επιτυχία σας στους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Άμπου Ντάμπι είναι ό,τι ηχηρότερο σπάζει τα στερεότυπα και τονίζει τη μοναδικότητα που ο καθένας φέρει με τη γέννησή του.

Σε αυτή την προσπάθεια, εκτός όμως από τους αθλητές μας, ευχαριστίες αξίζουν και προς τους προπονητές τους, τις Ομοσπονδίες, τους εθελοντές-παράγοντες για τη δουλειά που με θέρμη προσφέρουν και βεβαίως, προς τους γονείς που άοκνα και αφειδώλευτα στηρίζουν την κάθε προσπάθεια του παιδιού τους.

Κυρίες και κύριοι,
Όταν οι άνθρωποι σμίγουν για το συλλογικό καλό, τότε μπορούν να γίνουν θαύματα. Η παγκύπρια λαμπαδηφορία «Cyprus Police Torch Run for Special Olympics» δίδει στον κάθε έναν από εμάς τη δυνατότητα να γίνουμε συμμέτοχοι και κοινωνοί αγάπης, ενθαρρύνοντας πέραν από την οικονομική στήριξη, μεγαλύτερη κατανόηση, αποδοχή και σεβασμό προς τα άτομα με διανοητική υστέρηση, για να κτυπήσουμε τα οπισθοδρομικά στερεότυπα που δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Συγχαίρω ξανά την προσπάθεια όλων των αθλητών μας στους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τη μαχητικότητα και τη δύναμη ψυχής που κουβαλούν. Αλλά συγχαίρω ξανά και την ομάδα των αστυνομικών λαμπαδηφόρων που με κίνητρο την προσφορά προς τον συνάνθρωπο, με ανιδιοτέλεια και αγάπη μεταφέρει τη «φλόγα της ελπίδας» σε όλη την Κύπρο, με το υπέρτατο μήνυμα της αποδοχής και του σεβασμού.

Σας ευχαριστώ.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης