ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Δελτία Τύπου


Καταδικάζω απερίφραστα όχι μόνο κάθε είδους βία εις βάρος των γυναικών, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παντός ανθρώπου.

Εξαρχής έδωσα σαφείς οδηγίες προς την Αστυνομία για επικαιροποίηση των οδηγιών, πρωτοκόλλων ενεργειών και εγκυκλίων, όπως και την πιστή τήρησή τους, και αναμένω ότι ουδεμία παρέκκλιση συμμόρφωσης από αυτά θα υπάρξει.

Πρόσθετα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως θωρακίζει με νομοσχέδια το νομοθετικό πλαίσιο κατά της έμφυλης βίας, ποινικοποιώντας όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών.

Τα θέματα ισότητας αποτελούν πολύ σοβαρά ζητήματα που δεικνύουν και τον πολιτισμό μας ως κοινωνία. Σε αυτό τον αγώνα, που είναι αγώνας όλων μας, προτρέπω κάθε πολίτιδα και πολίτη που είτε δέχεται είτε γνωρίζει περιστατικά βίας, να συνδράμει το έργο των Αρχών, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα οπισθοδρόμησης σε ό,τι έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα, σε εθνικό ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Βοήθησε κι εσύ με τη φωνή σου να μπει τέλος στη βία, κάθε μορφής. Εάν δέχεσαι βία, αντέδρασε. Πάρε το ακουστικό. Κάλεσε το 199 ή το 112, ή το 1440.
Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως