Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Δελτία ΤύπουΚαταδικάζω απερίφραστα όχι μόνο κάθε είδους βία εις βάρος των γυναικών, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παντός ανθρώπου.

Εξαρχής έδωσα σαφείς οδηγίες προς την Αστυνομία για επικαιροποίηση των οδηγιών, πρωτοκόλλων ενεργειών και εγκυκλίων, όπως και την πιστή τήρησή τους, και αναμένω ότι ουδεμία παρέκκλιση συμμόρφωσης από αυτά θα υπάρξει.

Πρόσθετα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως θωρακίζει με νομοσχέδια το νομοθετικό πλαίσιο κατά της έμφυλης βίας, ποινικοποιώντας όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών.

Τα θέματα ισότητας αποτελούν πολύ σοβαρά ζητήματα που δεικνύουν και τον πολιτισμό μας ως κοινωνία. Σε αυτό τον αγώνα, που είναι αγώνας όλων μας, προτρέπω κάθε πολίτιδα και πολίτη που είτε δέχεται είτε γνωρίζει περιστατικά βίας, να συνδράμει το έργο των Αρχών, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα οπισθοδρόμησης σε ό,τι έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα, σε εθνικό ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Βοήθησε κι εσύ με τη φωνή σου να μπει τέλος στη βία, κάθε μορφής. Εάν δέχεσαι βία, αντέδρασε. Πάρε το ακουστικό. Κάλεσε το 199 ή το 112, ή το 1440.

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Από 1η Οκτωβρίου οι ποινές αλλάζουν

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Απαλλαγή Ορισμένων Δημοσίων Εγγράφων απο την Υποχρέωση Επισημείωσης (Apostille) βάσει του Κανονισμού ΕΕ2016/1191

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές Βιβλιοθήκες