Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην εκπαίδευση των Αξιωματικών Υπευθύνων Ασφάλειας γηπέδων

04/09/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου επισκέφθηκε σήμερα την Αστυνομική Ακαδημία όπου πραγματοποιούνταν εκπαίδευση των Βοηθών Αστυνομικών Διευθυντών Επιχειρήσεων των Αστυνομικών Διευθύνσεων και των Αξιωματικών Υπεύθυνων Ασφάλειας των Γηπέδων στο πλαίσιο της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Νικολάου ανέφερε: «Σήμερα, στο πλαίσιο εκπαίδευσης και ενίσχυσης της Αστυνομίας, στην προσπάθεια να είναι πιο αποτελεσματική στα φαινόμενα βίας και ειδικότερα στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα γήπεδα, πραγματοποιείται εκπαίδευση των Υπεύθυνων Αξιωματικών στους αγώνες οι οποίοι θα ενημερωθούν, θα εκπαιδευθούν μέσα από κάποιες επισημάνσεις που θα γίνουν σε ζητήματα που έχουν να κάμουν με τη ψυχολογία του αστυνομικού, την ψυχολογία των οπαδών, το σωστό προγραμματισμό, ανάπτυξη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των φαινομένων βίας».

«Έχω ακόμα μια φορά επισημάνει [στους συμμετέχοντες στην εκπαίδευση] ότι θα πρέπει μέσα από το σωστό συντονισμό, την προσπάθεια την οποία όλοι θα καταβάλουμε και σε συνεργασία με τους διάφορους φορείς, αλλά και την εφαρμογή του θεσμού των επιτηρητών στα γήπεδα, να επιβάλουμε την τάξη και να καταστήσουμε τα γήπεδά μας, αν είναι δυνατό, χώρους παρουσίας οικογενειών. Την ίδια ώρα, όμως, δεν θα αρκεστούμε απλά σε επισημάνσεις αλλά θα πρέπει και θα είμαστε αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα γήπεδα. Η αντιμετώπιση αυτή περιλαμβάνει την καταστολή αλλά και συλλήψεις, ανεξαρτήτως, τονίζω, ομάδας ή και πολιτικών πεποιθήσεων», είπε ενώ διεμήνυσε προς όλους «όσοι παραβιάζουν τις πρόνοιες του νόμου, ασκούν βία στα γήπεδα και συμπεριφέρονται κατά τρόπο που χαρακτηρίζονται ως χούλιγκαν» ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. «Οφείλουμε και επιβάλλεται όλοι μαζί να επιβάλουμε την τάξη. Και η Αστυνομία αυτή τη φορά δεν μπορεί να παραμείνει απαθής σε αυτά τα οποία βλέπαμε στο παρελθόν. Ενέργειες τέτοιες επιβάλλουν και ανάλογες συλλήψεις», κατέληξε.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις