Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Γραπτή απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σε δηλώσεις του ΓΓ ΑΚΕΛ για τα επεισόδια βίας στο Τσίρειο

13/12/2017

Με αναφορά σημερινές δηλώσεις του ΓΓ ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού στη μεσημβρινή εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», για τα επεισόδια βίας στο Τσίρειο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου προέβη στην πιο κάτω γραπτή δήλωση:

«Έχοντας υπόψιν την προϊστορία του κ. Άντρου Κυπριανού, δεν ανέμενα ποτέ ότι αυτά τα θλιβερά και καταδικαστέα περιστατικά βίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για λαϊκισμό και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Αντιθέτως, ανέμενα ότι η αντίδραση θα ήταν με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου βίας στα γήπεδα ή και των όποιων άλλων παρόμοιων περιστατικών, έστω και αν διαφωνούν με το πακέτο μέτρων που κατέθεσε η Κυβέρνηση, διότι δεν είναι δυνατόν, μετά από αυτά τα επεισόδια, κάποιοι να επιμένουν να τα καρπωθούν πολιτικά.

Υπενθυμίζω ότι για την αντιμετώπιση των επεισοδίων βίας στα γήπεδα η Κυβέρνηση από πολύ νωρίς κατέθεσε ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων, αντίστοιχων με αυτά που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα. Γι’ αυτό, παρά τις μεμψιμοιρίες που προκαλεί η κατάργηση της ανωνυμίας του όχλου, πίσω από την οποία κρύβονται αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια βίας στα γήπεδα, θα αναμενόταν να υπάρξει έστω η απαιτούμενη συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σε ό,τι αφορά δε, τους ισχυρισμούς του κ. Κυπριανού και τα όσα επισύρει στο πρόσωπό μου, πέραν του ότι αποτελούν ακόμη μια πράξη fake news, απορρίπτονται κατηγορηματικά ως αναληθή και απαράδεκτα. Προς τούτο, καλώ τον κ. Κυπριανού να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και αρμοδίως να καταθέσει, εάν υπάρχουν, τα στοιχεία που δήθεν τεκμηριώνουν τα λεχθέντα του, εκεί και όπου πρέπει.»


Υπουργός

Ιστοσελίδα Υπουργού

Πρόσκληση και Πρόγραμμα Ημερίδας

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Δημόσια Διαβούλευση για Νομοσχέδια που αφορούν τη σύσταση και λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής και για τη ρύθμιση του lobbying

Δημόσια Διαβούλευση για Νομοσχέδιο για μεταφορά των υποχρεώσεων της οδηγίας 2016/681 (PNR) στο ημεδαπό νομικό πλαίσιο

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

ReForm

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης