ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στηρίζει κάθε προσπάθεια ενάντια στον εκφοβισμό για ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον και μια δίκαιη κοινωνία

28/01/2014

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη που έλαβε χώρα στα πλαίσια της εκστρατείας ενάντια στα κοινωνικά προβλήματα σήμερα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, απάντησε σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με στατιστικά στοιχεία για το θέμα του εκφοβισμού.

Ο κ. Υπουργός είπε ότι σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, το 2011-12 αναφέρθηκαν 567 περιπτώσεις ψυχολογικής βίας στο Γυμνάσιο, 346 στο Λύκειο και στην Τεχνική Εσπερινή Σχολή, ενώ το 2012-13 αναφέρθηκαν 678 περιπτώσεις στο Γυμνάσιο, ενώ στο Λύκειο και στην Τεχνική Εσπερινή Σχολή καταγράφηκαν 1168 περιστατικά, από 346 τον προηγούμενο χρόνο. Η αύξηση αυτή αφορά τον αριθμό των αναφορών που έγιναν για εκφοβισμό καταδεικνύοντας ότι υπάρχει περισσότερη ευαισθητοποίηση, αφού αποκαλύφθηκαν ή καταγγέλθηκαν περισσότερα περιστατικά από ότι προηγουμένως.

Φαίνεται, κατέληξε ο κ. Υπουργός, ότι μαζί με την αύξηση των κοινωνικών προβλημάτων αυξάνονται και τα προβλήματα ψυχολογικής βίας περιλαμβανομένου και του εκφοβισμού.

Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως