Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις για θέματα της επικαιρότητας

16/05/2016

Ερωτηθείς, σήμερα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου αναφορικά με την υπόθεση των συνεργατών του κ. Βγενόπουλου - Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου – οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι και κατά πόσον υπήρξε νεώτερη ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές, ανέφερε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές στην προσπάθεια να εντοπιστούν τα πρόσωπα αυτά και συλληφθούν.

Ο κ. Νικολάου επεσήμανε ότι μπορεί να εκφεύγουν προσωρινά από την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει επί μακρόν, τονίζοντας ότι «ουδείς τελικά ξέφυγε των δικαστικών διαδικασιών απλά και μόνο επειδή είναι φυγόδικος». Απαντώντας σε σχετική ερώτησε επισήμανε ότι υπάρχει το ευρωπαϊκό ένταλμα και πρόσφατα έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα, αναζητούνται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, αφού αυτά είναι καταχωρημένα στις βάσεις δεδομένων της Europol και της Interpol.

Ερωτηθείς κατά πόσον η ΜΟΚΑΣ είναι ενήμερη σε σχέση με υπόθεση που αφορά παρατράπεζα στην Ελλάδα και φέρεται να εμπλέκεται δικηγορικό γραφείο στην Λευκωσία, ο κ. Υπουργός είπε: «Από τη στιγμή που η ΜΟΚΑΣ έχει λάβει γνώση αυτής της υπόθεσης που σχετίζεται με το οικονομικό έγκλημα, έχει αρχίσει – και αυτό θα πρέπει να αναμένεται πάντοτε – να προβαίνει στη συγκέντρωση στοιχειών για σκοπούς διερεύνησης. Είναι σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για συγκέντρωση στοιχείων γύρω από τις διάφορες πτυχές του θέματος».


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις