Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης μετά την επίσκεψή της στο Κέντρο Θεραπείας Ανήλικων στα Λατσιά

18/08/2020

Το Κέντρο Θεραπείας Ανηλίκων στα Λατσιά και την Αγία Σκέπη, επισκέφτηκε σήμερα, Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα. Έμιλυ Γιολίτη, συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια των Φυλακών κα. Άννα Αριστοτέλους και την Διευθύντρια των δύο κέντρων κα. Τίνα Παύλου. Σε δηλώσεις της μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Θεραπείας Ανηλίκων, η Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι είδε «με μεγάλη ικανοποίηση το έργο που γίνεται στο Κέντρο Θεραπείας Ανηλίκων στα Λατσιά και σε λίγο θα επισκεφτώ και την Αγία Σκέπη, όπου κι εκεί, όπως ενημερώνομαι, επιτελείται ένα πολύ σημαντικό έργο. Τα ναρκωτικά και ο αλκοολισμός σήμερα είναι από τα πιο σημαντικά, πολύπλοκα και πολυδιάστατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες και απαιτείται η εμπλοκή και η συνεργασία πολλών φορέων, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη μείωση της ζήτησης και της προσφοράς, την αποθεραπεία, τον από-στιγματισμό και την επανένταξη των παιδιών αυτών στην κοινωνία».

Η Υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε ότι «πλέον οι χρήστες αντιμετωπίζονται ως άτομα τα οποία χρήζουν θεραπείας και όχι ως παραβάτες του νόμου. Η ΥΚΑΝ είναι ο πρώτος φορέας παραπομπής σε κέντρα αποθεραπείας».

Η κα Γιολίτη εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τη Διεύθυνση του Κέντρου, τους εκπαιδευτές και όλη την ομάδα στο Κέντρο και την ομάδα στην Αγία Σκέπη, καθώς και την Διεύθυνση των Φυλακών, οι οποίοι κάνουν, τόνισε, μία αξιόλογη δουλειά για τη θεραπεία και την επανένταξη των κρατουμένων. Εξέφρασε δε την ευχή οι επισκέψεις της στα δύο κέντρα θεραπείας να δώσουν την ευκαιρία, έτσι ώστε «όλοι μαζί να διαμορφώσουμε μια κοινωνία πιο ευαίσθητη, πιο δίκαιη και πιο αποτελεσματική, μια κοινωνία η οποία να ξέρει να βοηθά, να θέλει και να μπορεί να δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους τη χρειάζονται».

Σε ερώτηση για την αποσυμφόρηση των φυλακών η Υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε πως «στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι, διαχρονικά, μια ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που ταλανίζουν την κοινωνία μας όπως είναι τα ναρκωτικά ή ο υπερπληθυσμός στις φυλακές. Άρα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την εναλλακτική έκτιση ποινών και για να κάνουμε την έκτιση της ποινής στη φυλακή μια διαδικασία ευκολότερη και πιο σύγχρονη για όλους».

Η Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφτηκε στη συνέχεια το Κέντρο Θεραπείας Αγία Σκέπη, όπου επισκέφτηκε τους χώρους, συνομίλησε με άτομα ενταγμένα στο πρόγραμμα θεραπείας και είδε από κοντά τις εργασίες που κάνουν, όπως την καλλιέργεια και παραγωγή βιολογικών προϊόντων.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Από 1η Οκτωβρίου οι ποινές αλλάζουν

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Απαλλαγή Ορισμένων Δημοσίων Εγγράφων απο την Υποχρέωση Επισημείωσης (Apostille) βάσει του Κανονισμού ΕΕ2016/1191

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές Βιβλιοθήκες