Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δήλωση για προσπάθεια εμπλοκής μου στο θέμα που αφορά την προμήθεια ελαττωματικών πασσάλων της ΑΗΚ

05/10/2015

Αναφορικά με δημοσιεύματα με τα οποία επιχειρείται η εμπλοκή μου ή αφήνονται αιχμές για ανάμειξη μου όσον αφορά την προμήθεια των ελαττωματικών πασσάλων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ουδεμία συμμετοχή είχα είτε στη διαδικασία λήψης απόφασης για κατακύρωση της προσφοράς σε συγκεκριμένη εταιρεία, είτε κατά την διαδικασία απόκτησής τους.

Υπό την ιδιότητά του δικηγόρου το 2004 εκπροσώπησα την εταιρεία ΒΕΞ ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών. Το όλο θέμα το χειρίστηκα ως δικηγόρος, στα πλαίσια της δεοντολογίας που διέπει την άσκηση του επαγγέλματος, χωρίς να έχω καμία εξουσία ούτε επίδραση στην όποια απόφαση ελήφθη. Γι αυτό, η προσπάθεια να αφήνεται να εννοηθεί είτε άμεση είτε έμμεση εμπλοκή μου στη προμήθεια των ελαττωματικών πασσάλων λόγω της εκπροσώπησης της εταιρείας ως δικηγόρου ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Αδειών, είναι απαράδεκτη και κακόβουλη και στρέφεται εναντίον κάθε δικηγόρου που χειρίζεται μια υπόθεση ενώπιον δικαστικής ή άλλης αρμόδιας αρχής.

Δυστυχώς, κάποιοι επιδίδονται σε ένα κυνήγι μαγισσών, δημιουργώντας συνειρμούς και επιχειρώντας να δημιουργήσουν ενοχές σε οποιονδήποτε ασκούσε νόμιμα το επάγγελμά του. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τέτοιες κινήσεις, όμως την ίδια ώρα δεν πρέπει να παραγνωρίζεται η υποχρέωση όλων μας να επιδεικνύουμε τον απαιτούμενο σεβασμό προς το κράτος δικαίου, σε ευνομούμενη δημοκρατία όπως είναι η δική μας Δημοκρατία.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις