ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων χαιρετίζει τη βράβευση της υπεύθυνης του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Αστυνομίας

04/07/2016

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, χαιρετίζει τη βράβευση της κας Ρίτας Θεοδώρου Σούπερμαν, υπεύθυνης του γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Αστυνομίας από τις ΗΠΑ με τον τίτλο του «Trafficking in Person 2016 Hero». Η ανυπαρξία πολιτικών για καταπολέμηση του προβλήματος της εμπορίας και διακίνησης προσώπων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα θύματα είναι γυναίκες, είχε σαν αποτέλεσμα την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη μαύρη λίστα για την εμπορία και διακίνηση προσώπων. Η αποτελεσματική όμως διαχείριση του προβλήματος της εμπορίας προσώπων, τα τελευταία χρόνια από τις αρμόδιες αρχές, συνέβαλε στην έξοδο της χώρας μας από τη μαύρη λίστα και στην κατάταξή της στην πρώτη βαθμίδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Η εμπορία προσώπων αποτελεί αναμφίβολα μία ευμετάβλητη και δύσκολα ελεγχόμενη μορφή εγκλήματος, το οποίο διαπράττεται συχνά στα πλαίσια του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος. Η εμπορία προσώπων, ως επί το πλείστον γυναικών, αποτελεί σύγχρονη μορφή δουλείας, η οποία καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων συγχαίρει θερμά την κα Ρίτα Σούπερμαν και της εύχεται καλή συνέχεια στο έργο που επιτελεί.

Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως