ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Ανακοίνωση της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων

07/04/2016

Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας για ενίσχυση και ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας στη Δημόσια και Πολιτική ζωή, ο Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, αποφάσισε την έκδοση βιβλιαρίου στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όσες γυναίκες υποψήφιες επιθυμούν, με στόχο να γίνει ευρύτερα γνωστή η υποψηφιότητά τους μαζί με το βιογραφικό τους.

Η ενθάρρυνση και η υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και αποφάσεων δεν αποτελεί δυσμενή διάκριση προς το έτερο φύλο. Αποτελεί μέτρο θετικής δράσης ώστε το υπό-εκπροσωπούμενο φύλο, στο Κυπριακό Κοινοβούλιο στη συγκεκριμένη περίπτωση, να ενισχύσει την παρουσία του ενδυναμώνοντας με την οπτική του φύλου τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται.

Καθήκον μας είναι να αποδομήσουμε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που δημιουργούν προπαρασκευαστικούς ρόλους και για τα δύο φύλα.

Δυστυχώς όμως, αυτές οι αντιλήψεις, τροφοδοτούνται εντονότερα αυτή την προεκλογική περίοδο, με αναφορές που προσπαθούν να υποτιμήσουν τις ικανότητες και την αξία των γυναικών, περιορίζοντάς τις σε ρόλους καθαρά διακοσμητικούς.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις συμπεριφορές, οι οποίες συντηρούν μόνο τα κατάλοιπα αναχρονιστικών αντιλήψεων.

Έχουμε βαθειά την πεποίθηση, ότι η κοινωνία των πολιτών αφουγκράζεται, αξιολογεί, κρίνει και εκεί όπου χρειάζεται αντιστρέφει τα βέλη.

ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως