Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Μήνυμα Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου για το Πάσχα

25/04/2019

Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών του Πάσχα, εύχομαι το αναστάσιμο φως να λυτρώσει τις ψυχές όλων και να μεταδώσει το μήνυμα της αγάπης, της ανθρωπιάς και της δικαιοσύνης, ώστε μέσα από τη συλλογικότητα και την αδελφοσύνη να συμβιώνουμε ειρηνικά και δημιουργικά για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Το θείο δράμα των Παθών του Κυρίου και η κορύφωσή τους που οδηγεί στην Ανάσταση αποτελεί το διαχρονικό μήνυμα που μετουσιώνει την έννοια της μαχητικότητας, της συγχώρεσης, της μεγαλοψυχίας και της αλληλεγγύης σε πράξη. Είναι το στοιχείο εκείνο που δίνει το νόημα στη ζωή μας, από το οποίο αντλούμε δύναμη για να προχωράμε.

Με αφορμή τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν συγκλονίσει το παγκόσμιο και το πρωτοφανές έγκλημα που άφησε άφωνη την κυπριακή κοινωνία, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης και αξιοποιείται κάθε μέσο για τη διασφάλιση του πολυτιμότερου αγαθού της ζωής των ανθρώπων, των ατομικών ελευθεριών και τα δικαιωμάτων των πολιτών. Ενεργώντας στο πλαίσιο των νόμων, των αρχών και των αξιών της Δημοκρατίας, οι αρχές ασφαλείας της χώρας θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους, με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση, εντατικοποιώντας τα μέτρα ασφάλειας στους δρόμους, σε ναούς και εκκλησίες εν όψει των εορτών του Πάσχα. Ας επιδείξουμε ορθή οδική συμπεριφορά και με το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να διακρίνει τον καθένα μας, ας μην επιτρέψουμε οι στιγμές οικογενειακής ευτυχίας να χαθούν στην άσφαλτο, λόγω απερισκεψίας και αλόγιστης συμπεριφοράς.

Το παράδειγμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου μεταδίδει μέσα από τους αιώνες την απελευθέρωση από τα δεσμά της αγωνίας του σκότους και του θανάτου, δείχνοντας τον φωτεινό δρόμο της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Όλοι μαζί, ας συμπορευτούμε με τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για εθνική ανάσταση, ώστε να θωρακίσουμε την πατρίδα μας και να διασφαλίσουμε τη διαβίωση του κυπριακού λαού σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον ανάπτυξης και προόδου.

Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας το νόημα της Ανάστασης να αποτελεί μήνυμα ψυχικής ανάτασης, προσωπικής και οικογενειακής ευτυχίας και πηγή ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!

Πάσχα, 2019

Ιωνάς Νικολάου
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Σχετικά Αρχεία:

Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Μήνυμα Υπουργού για το Πάσχα-2019.pdfjpg ΚΑΛΟ-ΠΑΣΧΑ.jpg

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης