Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Συζήτηση θεμάτων καταπολέμησης της διαφθοράς και της τρομοκρατίας με τον Αυστριακό ομόλογό, Δρα Wolfgang Brandstetter 

04/11/2016

Η παροχή βοήθειας από Αυστριακούς εμπειρογνώμονες σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Αυστρίας σε θέματα τρομοκρατίας και σε θέματα εκσυγχρονισμού του σωφρονιστικού συστήματος ήταν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου και του Υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας Δρα Wolfgang Brandstetter, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Αυστριακός Υπουργός στην Κύπρο.

Οι δύο Υπουργοί, συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία θεωρούνται εξαιρετικής σημασίας για την Κύπρο, ανέφερε ο κ. Νικολάου, όπως είναι τα θέματα που σχετίζονται με τη διαφθορά, τη λειτουργία του θεσμού των whistleblower (καταγγελλόντων πράξεων διαφθοράς) αλλά και τη δυνατότητα, παροχής προστασίας και κινήτρων επιείκειας μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις, της συγκέντρωσης πληροφοριών για διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς.

Περαιτέρω, ο κ. Νικολάου πρόσθεσε ότι εξέτασαν τη δυνατότητα παροχής βοήθειας προς την Κύπρο από ειδικούς της Διεθνούς Ακαδημίας Κατά της Διαφθοράς για εκπαίδευση Κυπρίων-πυρήνων στην προσπάθεια εφαρμογής κανόνων των χρηστής διοίκησης και λογοδοσίας στις κρατικές υπηρεσίες. Επίσης, συζήτησαν θέματα που αφορούν την τρομοκρατία και ειδικότερα την εφαρμογή της νέας οδηγίας της ΕΕ για τη συγκέντρωση πληροφοριών για ταξιδιώτες από ταξιδιωτικά γραφεία, δηλαδή την εφαρμογή του συστήματος PNR, καθώς και ζητήματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος της Κύπρου, μέσω της εκπαίδευσης των λειτουργών του σωφρονιστικού ιδρύματος και την αξιολόγηση καλών πρακτικών που εφαρμόζουν τα δύο κράτη.

Ο κ. Νικολάου σημείωσε ότι συμφωνήθηκε η προετοιμασία για υπογραφή αντίστοιχων Μνημονίων Συνεργασίας αναφορικά με τα θέματα της συνεργασίας των δύο χωρών πάνω σε όλα αυτά τα ζητήματα. «Μέσα από τη συζήτηση έχουμε αναδείξει, για ακόμη μια φορά, την μακρά φιλία η οποία συνδέει τα κράτη μας και την κοινή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε ζητήματα, τα οποία απασχολούν από τη μια, την Κύπρο, αλλά την ίδια ώρα και την Κυβέρνηση της Αυστρίας», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Υπουργός είπε ότι με τον κ. Brandstetter συζήτησαν το Κυπριακό, θέματα που σχετίζονται με τη συνεργασία των δύο χωρών στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, το μεταναστευτικό και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις