Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Πασχαλινό Μήνυμα Υπουργού και Δημόσιας Τάξης

27/04/2016

Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών του Πάσχα, εύχομαι το αναστάσιμο φως να λυτρώσει τις ψυχές όλων και να μεταδώσει το μήνυμα της αγάπης, της ανθρωπιάς και της δικαιοσύνης ώστε μέσα από τη συλλογικότητα και την αδελφοσύνη να συμβιώνουμε ειρηνικά και δημιουργικά για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Το θείο δράμα των Παθών του Κυρίου και η κορύφωσή τους που οδηγεί στην Ανάσταση αποτελεί το διαχρονικό μήνυμα που μετουσιώνει την έννοια της μαχητικότητας, της συγχώρεσης, της μεγαλοψυχίας και της αλληλεγγύης σε πράξη. Είναι το στοιχείο εκείνο που δίνει το νόημα στη ζωή μας, από το οποίο αντλούμε δύναμη για να προχωράμε.

Προστατεύοντας το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής των ανθρώπων, τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών και ενεργώντας στο πλαίσιο των νόμων, των αρχών και των αξιών της Δημοκρατίας, οι αρχές ασφαλείας της χώρας, θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους, με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση.

Το παράδειγμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου μεταδίδει μέσα από τους αιώνες την απελευθέρωση από τα δεσμά της αγωνίας του σκότους και του θανάτου, δείχνοντας τον φωτεινό δρόμο της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Όλοι μαζί, ας συμπορευτούμε με τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για εθνική ανάσταση, ώστε να θωρακίσουμε την πατρίδα μας και να διασφαλίσουμε τη διαβίωση του κυπριακού λαού σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον ανάπτυξης και προόδου.

Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας το νόημα της Ανάστασης να αποτελεί μήνυμα ψυχικής ανάτασης, προσωπικής και οικογενειακής ευτυχίας και πηγή ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση! Πάσχα, 2016

Ιωνάς Νικολάου
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις