Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Διευκρινιστική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για την κατανάλωση ενέργειας

20/10/2016

Με αφορμή άρθρο το οποίο κυκλοφόρησε σε ενημερωτική ιστοσελίδα σε σχέση με την κατανάλωση ρεύματος των υπουργείων για το έτος 2015, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως διευκρινίζει ότι το κόστος ενεργειακής κατανάλωσης του κτηρίου της Διοίκησης ανήλθε στις 34,965 χιλιάδες ευρώ για το έτος αυτό.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι το κόστος ενεργειακής κατανάλωσης των τμημάτων και υπηρεσιών του Υπουργείου στο σύνολό του ανήλθε στα 2,8 εκατ. ευρώ το 2015 και περιλαμβάνει την Αστυνομία, την Πυροσβεστική – καθώς και όλα τα κτήρια των σταθμών και των αστυνομικών τους διευθύνσεων και τμημάτων ανά το παγκύπριο – τις Κεντρικές Φυλακές, τον Χώρο Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών Μενόγειας, τα κτήρια του Κρατικού Αρχείου και της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Επισημαίνεται ότι, εν αντιθέσει με ό,τι ισχύει για τα πλείστα Υπουργεία και Τμήματα, σε κάθε Επαρχία λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως οι τοπικοί Αστυνομικοί Σταθμοί, το Τμήμα Τροχαίας, τα Κέντρα Ελέγχου Μηνυμάτων και η Άμεση Επέμβαση, το Τμήμα Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων, καθώς και οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί. Επί 24ώρου βάσεως λειτουργούν, επίσης, οι Κεντρικές Φυλακές και ο ΧΩ.Κ.Α.Μ. Μενόγειας και η Λιμενική Αστυνομία, γεγονός το οποίο αυξάνει σημαντικά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Αναλυτικά, η κατανάλωση για το 2015 κατανέμεται ως εξής:
  • Πυροσβεστική Υπηρεσία: 194,280 ευρώ
  • Αστυνομία (περιλαμβανόμενης της ΚΥΠ, όλων των Επαρχιακών Διευθύνσεων και τοπικών Αστυνομικών Σταθμών και του ΧΩΚΑΜ Μενόγειας): 1,9 εκατ. ευρώ
  • Κεντρικές Φυλακές: 580,454
  • Κρατικό Αρχείο: 9320 ευρώ
  • Κεντρική Διοίκηση Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως: 34,965.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι το κόστος της ενεργειακής κατανάλωσης κατά το έτος 2014 ήταν 3,3 εκατ. ευρώ και συνεπώς, κατά το 2015 υπήρξε εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 16%, ενώ το 2016 αναμένεται περαιτέρω μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Στα πλαίσια της πολιτικής για μείωση της ηλεκτρικής ενέργειες το Υπουργείο έχει πρόσφατα εξασφαλίσει έγκριση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕΚ) για τοποθέτηση σε κτήρια του Τμήματος Φυλακών φωτοβολταϊκών πλαισίων συνολικής ισχύος 16,75 κιλοβατώρων. Παράλληλα, αποφασίστηκε η διεξαγωγή μελέτης που σκοπό έχει την λήψη στοχευμένων μέτρων που θα οδηγήσουν σε ουσιαστική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην Αστυνομία.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις