ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ομιλίες


09/03/2016

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 8 Μαρτίου ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης όλων εκείνων των πρωτοπόρων γυναικών που τόλμησαν, αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους. Είναι μια μέρα που σε όλο τον κόσμο γίνονται κινητοποιήσεις για την υποστήριξη της ισότητας Ανδρών και Γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής. Αυτή την ημέρα σύμβολο θέλω να εκφράσω την απεριόριστη εκτίμηση μου και το σεβασμό μου σ’ όλες αυτές τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά για να πετύχουν περισσότερα.

Ο Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας πρωτοστατεί στα θέματα Ισότητας Ανδρών και Γυναικών και μέσα από τις δράσεις, τα προγράμματα και τις επιχορηγήσεις που προσφέρει συνεχίζει να στηρίζει όλες τις γυναίκες. Την εργαζόμενη γυναίκα, την οικοκυρά, την αγρότισσα, τη νέα γυναίκα, τη γυναίκα μονογονιό, την ηλικιωμένη, τη γυναίκα – θύμα της βίας στον αγώνα για διεκδίκηση των δικαιωμάτων της.

Η Κύπρος έχει σημειώσει σημαντικά βήματα στο τομέα της νομοθετικής και θεσμικής μεταρρύθμισης για την Ισότητα των Φύλων καθώς επίσης και της διαμόρφωσης πλαισίου πολιτικών με την υιοθέτηση Εθνικών Σχεδίων δράσης που στοχεύουν στην εξάλειψη των διακρίσεων και στη προώθηση της Ισότητας Ανδρών και Γυναικών σε διάφορους Τομείς. Επιπρόσθετα, η Κύπρος έχει προχωρήσει στη κύρωση αρκετών διεθνών συμβάσεων που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Είναι φανερό πως το χάσμα μεταξύ των φύλων δεν έχει γεφυρωθεί, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, απαιτείται πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολλά ακόμη απομένει να γίνουν μέχρι η ισότητα να καταστεί μια καθημερινή πραγματικότητα. Ως Επίτροπος Ισότητας των Φύλων διαβεβαιώνω για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για οποία θα προάγουν την πραγματική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Εκφράζω για ακόμη μια φορά τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλες τις γυναίκες της Κύπρου για όλα όσα έχουν προσφέρει στον τόπο μας και εύχομαι πραγμάτωση των στόχων και επιθυμιών τους.
Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως