ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Ο Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων

06/11/2014

Έτοιμη είναι η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων για να αναλάβει τους ελέγχους των εγκαταστάσεων των αθλητικών χώρων με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και φιλοξενίας των φιλάθλων, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου μετά το πέρας της συνάντησης που είχε, σήμερα, με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Αρχής. Εξηγώντας ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέτρα στο συνολικό πακέτο που έχει εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση για την πρόληψη και καταστολή της βίας στα γήπεδα, επεσήμανε ότι η Αρχή θα έχει ένα εποπτικό ρόλο ανταποκρινόμενη στα καθήκοντα και αρμοδιότητες που περιέχονται στο Νόμο για την λειτουργία σταδίων που χρησιμοποιούνται για διεξαγωγή αγώνων πρώτης κατηγορίας.

Και πρόσθεσε: «Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Αρχής απόψεις καθόσον αφορά τον σκοπό σύστασης της Αρχής, τις αρμοδιότητες που της έχουν ανατεθεί, συζητήσαμε για τα καθήκοντά τους και δόθηκαν αναγκαίες διευκρινίσεις επί των καθηκόντων αυτών. Επεξήγησα την πολιτική της Κυβέρνησης γιατί προσπάθειά μας είναι με την Αρχή αυτή να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τα στάδια στα οποία διεξάγονται οι αγώνες».

Ο κ. Νικολάου τόνισε ότι η βελτίωση των σταδίων, η λήψη των απαραίτητων μέτρων, είτε αυτά είναι μέτρα υποδομής ή τεχνικά, είτε με την εγκατάσταση των αναγκαίων ηλεκτρονικών συστημάτων αποσκοπούν στην πρόληψη και την ασφάλεια των φιλάθλων και όσων εισέρχονται στα γήπεδά μας. Τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει και περιλαμβάνονται στην νομοθεσία, είναι εκείνα που μέχρι σήμερα έχουν συμβάλει ώστε να βλέπουμε στα γήπεδά μας οικογένειες και παιδιά, τα οποία σίγουρα βελτιώνοντας τις εγκαταστάσεις των γηπέδων θα κάνουν πιο έντονη την παρουσία τους, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι την ίδια ώρα έχουν σταματήσει να καταγράφονται φαινόμενα του παρελθόντος με πράξεις βίας τις οποίες πολλοί έχουν βιώσει και για τις οποίες όλοι κατά καιρούς έχουν εκφράσει τον αποτροπιασμό τους, με τον πιο έντονο τρόπο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιες είναι οι προτεραιότητες της Αρχής, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι πρόθεση τους είναι να καταγράψουν όλα τα στοιχεία ή απαιτήσεις που είναι απαραίτητο να ελέγχονται για κάθε στάδιο, να διεξαχθεί μια αξιολόγηση όλων των σταδίων, ούτως ώστε να γίνει και ο προγραμματισμός υλοποίησης τους απαιτώντας από τους ιδιοκτήτες – διαχειριστές των γηπέδων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκτελεστούν τα απαιτούμενα βελτιωτικά έργα, στα οποία συμφωνούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η προσπάθειά μας είναι μέσω των βελτιωτικών έργων να βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας των σταδίων μας, κατέληξε.

Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως