Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Ομιλίες19/04/2016

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που παρευρίσκομαι, σήμερα, στην τελική φάση της διακρατικής άσκησης πυρόσβεσης «ΛΑΙΛΑΠΑ 2016», κατά την οποία οι δυνάμεις της Δημοκρατίας, της Ελλάδας και του Ισραήλ ενώνονται στον αγώνα για αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενα μεγάλης πυρκαγιάς στην κυπριακή ύπαιθρο, ενόψει της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου.

Με μεγάλη επιτυχία και ένα άψογο συντονισμό, ολοκληρώνεται η ρεαλιστική άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς, η οποία περιελάμβανε ένα δύσκολο σενάριο, με μία σειρά από μεταβαλλόμενα σενάρια, τα οποία η κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει με συγκεκριμένες ενέργειες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην άσκηση συμμετείχαν όλοι οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί παγκύπρια, το Τμήμα Δασών, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, η Πολιτική Άμυνα, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, η Αστυνομία, οι Βρετανικές Βάσεις, η Μετεωρολογική Υπηρεσία και οι Ιατρικές Υπηρεσίες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τόσο την Ελληνική Κυβέρνηση, όσο και την Κυβέρνηση του Ισραήλ, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και συμμετείχαν ενεργά στην άσκηση «Λαίλαπα 2016», με εναέριες αλλά και επίγειες δυνάμεις. Είναι γεγονός ότι αυτού του είδους οι ασκήσεις ενισχύουν τις δυνατότητες της επιχειρησιακής μας δραστηριότητας και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης δύσκολων περιστατικών, που προϋποθέτουν την συνδρομή των φίλιων δυνάμεων από την Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ συμβάλλουν και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους όσοι συμμετείχαν στην Άσκηση αυτή, η οποία κατέδειξε ότι η Πυροσβεστική μας Υπηρεσία, μαζί με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους, βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού πυρκαγιάς προκύψει κατά τη θερινή περίοδο.

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις