Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Το νομοσχέδιο για άρση του απορρήτου της επικοινωνίας μέσω δικαστικού διατάγματος θα ενισχύσει το οπλοστάσιο των Διωκτικών Αρχών

21/10/2015

Σχολιάζοντας, σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών σχετικά με το νομοσχέδιο για άρση του απορρήτου της επικοινωνίας μέσω δικαστικού διατάγματος για τη διερεύνηση υποθέσεων, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα ενισχύσει την προσπάθεια της Αστυνομίας και ότι οι έρευνες για την υπόθεση της οικονομίας συνεχίζονται.

Ο κ. Νικολάου πρόσθεσε: «Το νομοσχέδιο θα ενισχύσει το οπλοστάσιο των διωκτικών Αρχών στην απόδειξη υποθέσεων ενώπιον Δικαστηρίου. Σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ έχει καταθέσει κάποιες εισηγήσεις για να περιληφθούν στο νομοσχέδιο. Οι προτάσεις τους έχουν καταγραφεί, θα τις συζητήσουμε αύριο με τον Γενικό Εισαγγελέα και θα ενημερώσω σύντομα τη Βουλή των Αντιπροσώπων ώστε κατά την επόμενη ολομέλεια, στις 29 Οκτωβρίου, να μπορεί να ψηφιστεί σε νόμο ομόφωνα».

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα οποιαδήποτε επιπρόσθετα μέτρα δεν θα είναι τέτοια ώστε να εμποδίσουν την εξυπηρέτηση του σκοπού ο οποίος προωθείται μέσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Δεν θεωρώ ότι πρόθεση των εισηγητών των προτάσεων αυτών είναι να ανατραπεί η εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού», κατέληξε.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις