ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για το θέμα της ταυτοποίησης κατόχων καρτών προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας

30/10/2014

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση τους Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών είπε ότι η πρόταση Νόμου για την ταυτοποίηση των κατόχων και χρηστών καρτών προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας, μέσα από τις αλλαγές και τροποποιήσεις που έγιναν, θεωρείται αρκούντως ικανοποιητική για να ρυθμίσει ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά κυρίως τη δυνατότητα διερεύνησης των μέτρων και μέσων ασφάλειας για την αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται της δημόσιας τάξης.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στα σοβαρά εγκλήματα που ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία, για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται ο αποτελεσματικός έλεγχος των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων ειδικότερα των χρηστών προπληρωμένων καρτών. Με τη ρύθμιση αυτή, πρόσθεσε, οι διωκτικές αρχές θα μπορούν να διερευνούν εγκληματικές ενέργειες που πριν καλύπτονταν πίσω από την ανωνυμία των προπληρωμένων καρτών και υπογράμμισε ότι είναι επιβεβλημένη μια τέτοια ρύθμιση για σοβαρής μορφής αδικήματα ποινικής φύσεως, σημειώνοντας ότι τέτοιες ρυθμίσεις ισχύουν σε πλείστες χώρες τις ΕΕ καθώς και σε άλλες χώρες.

Αναφορικά με το κόστος ρύθμισης, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι αυτό θα αναληφθεί από τους παροχείς οι οποίοι θα διατηρούν το δικό τους σύστημα διαφύλαξης προσωπικών δεδομένων σε σχέση με την ταυτοποίηση και διατήρηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως