Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως απέστειλε αίτημα για δικαστική συνδρομή από τις Ελληνικές Αρχές για τις έρευνες για την οικονομία

23/04/2015

Στην αποστολή αιτήματος για δικαστική συνδρομή από τις Ελληνικές Αρχές με τη λήψη καταθέσεων από συγκεκριμένα πρόσωπα, στα πλαίσια των ερευνών για την οικονομία, αναφέρθηκε σήμερα μετά από σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Υπουργός είπε ότι έφτασε χθες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως το αίτημα για δικαστική συνδρομή από την Ελληνική Κυβέρνηση όσον αφορά τις έρευνες για την οικονομία, το οποίο εστάλη αυθημερόν στον προορισμό του, δηλαδή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας για τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές. «Με το αίτημα ζητείται να υποβληθούν σε ανάκριση συγκεκριμένα πρόσωπα και η ανάκριση αυτή θα ληφθεί στην παρουσία ανακριτών της Αστυνομίας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους ανακριτών των Ελληνικών Αρχών», επισήμανε.
Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο ώστε να ασκηθούν πιέσεις προς τις Ελληνικές Αρχές, ο κ. Νικολάου είπε ότι θα πρέπει να αναμένουμε πρώτα την ανταπόκριση των Ελληνικών Αρχών, έχοντας πάντοτε κατά νου ότι όλα αυτά τα αιτήματα διέπονται από νομοθεσία η οποία έχει ευρωπαϊκή προέκταση και εφαρμογή.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις