Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


ΥΔΔΤ: "Η Κυπριακή Αστυνομία μπορεί να ανταποκριθεί και στις πιο δύσκολες αποστολές του Frontex"

10/12/2015

Με τη συμμετοχή της Κυπριακής Αστυνομίας στην πρόσφατη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών του οργανισμού Frontex μπαίνουμε στον κατάλογο εκείνων των δυνάμεων της ΕΕ, οι οποίες είναι υπολογίσιμες και αξιοποιήσιμες σε σημαντικές αποστολές, υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, προς τιμήν των μελών της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας που συμμετείχαν στην κοινή επιχείρηση του FRONTEX.

Απευθυνόμενος στα 19 Μέλη της Αστυνομίας τα οποία συμμετείχαν στην επιχείρηση με την άκατο Ονήσιλος, στην επιχείρηση JO POSEIDON, στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, στη Χίο, ο κ. Νικολάου ανέφερε: «Είναι με ιδιαίτερη περηφάνια που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να απονέμουμε συγχαρητήρια σε αυτή την εκλεκτή ομάδα μελών της Αστυνομίας, η οποία ανταποκρινόμενη στο καθήκον έχει επιτελέσει μια από τις σημαντικότερες αποστολές που έχουμε αναλάβει τα τελευταία χρόνια.

Βλέποντας αυτές τις εικόνες, ιδιαίτερα μικρών παιδιών να διασώζονται, κάποιος μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της προσπάθειας σας και πιστεύω ότι αυτές οι εικόνες θα σας συνοδεύουν πάντοτε σε ολόκληρη σας τη ζωή, γιατί έχετε επιτελέσει ένα ανθρωπιστικό έργο, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή την οποία περνά η κοινωνία μας. Αν συνάδελφοι σας από αστυνομίες άλλων χωρών, δεν επιδείκνυαν τον ίδιο ζήλο και την ανταπόκριση όπως έχετε επιδείξει εσείς, τα θύματα που θα παρασύρονταν στο βυθό της θάλασσας, θα ήταν πολύ περισσότερα. Γι’ αυτό το λόγο θέλω πραγματικά να σας απονέμω τα συγχαρητήρια μου γιατί πρόκειται για μια μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή την οποία έχετε επιτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επικροτώ την εισήγηση του Αρχηγού Αστυνομίας προς τη Διοίκηση της Λιμενικής Αστυνομίας να υποβάλει εισήγηση για να σας απονεμηθεί σχετική τιμή.

Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι με τη συμμετοχή μας έχουμε ανεβάσει το επίπεδο ανταπόκρισης της Αστυνομίας μας σε επιχειρήσεις του Frontex. Αποτελούμε πια μια υπολογίσιμη δύναμη για τους επιχειρησιακούς στόχους του Frontex, κάτι το οποίο μας διευκολύνει πολύ περισσότερο στο να κάνουμε αντίστοιχους σχεδιασμούς, έχοντας πάντοτε κατά νου τις δικές μας ανάγκες. Αποδείξαμε με αυτή μας την ενέργεια ότι η Κυπριακή Αστυνομία, με τα μέσα τα οποία διαθέτει, μπορεί να ανταποκριθεί και στις πιο δύσκολες αποστολές του Frontex. Διότι οι αποστολές του Frontex είναι αυτής της μορφής – είναι αποστολές διάσωσης και ελέγχου, κυρίως των μεταναστών. Με αυτή τη συμμετοχή μπαίνουμε στον κατάλογο εκείνων των δυνάμεων οι οποίες είναι υπολογίσιμες και αξιοποιήσιμες σε κρίσιμες αποστολές και να είστε βέβαιοι ότι εμείς θα συνδράμουμε όσο το δυνατό περισσότερο, να έχουμε και περισσότερα μέσα, για να μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στην αποστολή που έχουμε αναλάβει. Ήδη είμαστε σε συνεννόηση με τον Frontex για την αναβάθμιση των πλοϊκών μας μέσων και συμμετοχών, ώστε να έχουμε και τη δική τους ανταπόκριση».

Καταλήγοντας ο κ. Νικολάου έδωσε συγχαρητήρια στα Μέλη της Αστυνομίας για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο, τονίζοντας ότι: «οι αποστολές μας ως Αστυνομία δεν είναι εύκολες και πάντα περικλείουν μια επικινδυνότητα, όμως αυτή τη φορά θέσατε σε κίνδυνο τη ζωή σας σε χώρο που πρώτη φορά επισκεφτήκατε, ενώ πρώτη φορά αξιοποιούσαμε τέτοια μέσα, και πρώτη φορά συμμετείχαμε σε αυτού του είδους και μεγέθους αποστολές διάσωσης, πετυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα».


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις