Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου στα εγκαίνια του χώρου εκγύμνασης στις Κεντρικές Φυλακές 

07/10/2016

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που τελώ σήμερα τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου χώρου για εκγύμναση των κρατουμένων, που είναι το αποτέλεσμα της αγαστής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Φυλακών και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, με την ευγενική υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

Κυρίως, όμως, είναι το αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας της Διεύθυνσης των Φυλακών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να αλλάξει την αρνητική εικόνα που για χρόνια είχαν οι Φυλακές και να κτίσει σταδιακά και μέσα από μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση ένα σωφρονιστικό ίδρυμα εκ νέου. Ένα ίδρυμα το οποίο σήμερα σέβεται τον κάθε κρατούμενο, αναγνωρίζει τις ανάγκες και τα δικαιώματά του και του παρέχει δυνατότητες για άθληση, ψυχαγωγία, προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσωπικότητα του κάθε κρατουμένου ξεχωριστά, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ένθερμα τους στόχους για εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού μας συστήματος που καταβάλλει η Διεύθυνση και το προσωπικό των Φυλακών. Γιατί η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, η ευρύτερη καλλιέργεια του ανθρώπου κατά την περίοδο του εγκλεισμού, οι ευκαιρίες για επιμόρφωση και συμμετοχή σε αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, συμβάλλουν στην αναμόρφωση των κρατουμένων και κατ’ επέκταση την ομαλότερη επανένταξή τους στην κοινωνία.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις