Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τις εξελίξεις στις υποθέσεις κατάρρευσης της οικονομίας

21/10/2016

Κληθείς να σχολιάσει, σήμερα, τις εξελίξεις στο θέμα που αφορά τις συλλήψεις προσώπων για τις υποθέσεις της οικονομίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου δήλωσε:

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα δύο πρόσωπα – ο Μιχάλης Ζολώτας και ο Μιχάλης Φόλε – έχουν παρουσιαστεί από μόνα τους στις αρχές της Ελλάδας και της Ρουμανίας αντίστοιχα, προσφέροντας τον εαυτό τους στα πλαίσια της εκτέλεσης των ευρωπαϊκών ενταλμάτων που είχαν εκδοθεί.

Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία, περιμένουμε τα έγγραφα από την Ελλάδα, αναφορικά με την εκτέλεση των ενταλμάτων, καθώς επίσης, οποιαδήποτε δικαστικά διαβήματα θα προβούν τα πρόσωπα αυτά. Είμαστε σε διαδικασία προετοιμασίας για να αντιμετωπίσουμε τα όποια διαβήματα γίνουν, με σκοπό να μεταφερθούν στην Κύπρο και να παρουσιαστούν ενώπιον των δικαστηρίων κατά τη δικάσιμο της συγκεκριμένης υπόθεσης. Λαμβάνονται μέτρα, γίνονται ενέργειες και περιμένουμε».

Ερωτηθείς κατά πόσον αναμένεται τα δύο πρόσωπα να φέρουν ένσταση ή να προσφύγουν σε δικαστήρια της Ελλάδας, ο κ. Νικολάου είπε πως δεν αποκλείεται οτιδήποτε. «Η εμπειρία μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι σε αυτού του είδους τις υποθέσεις κάποιοι εξαντλούν όλα τα δικαστικά μέτρα ή περιθώρια έχουν στη διάθεσή τους», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι και τα δύο αυτά πρόσωπα δεν αποκλείεται να επιδιώξουν να κάνουν χρήση των δικαστικών διαδικασιών. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι και εάν μας επιτραπεί, ακόμα και σε μια τέτοια διαδικασία να έχουμε τη δυνατότητα να εμφανιστούμε και να παρέμβουμε, θα το επιχειρήσουμε, πρόσθεσε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου εάν είναι σημαντική η παρουσία τους ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης, ο κ. Υπουργός είπε ότι είναι διάδικοι, κατηγορούμενοι ουσιαστικά στο δικαστήριο, εναντίον τους έχουν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης γιατί δεν παρουσιάστηκαν και πρέπει να έλθουν για να καταθέσουν και υπερασπιστούν τη δική τους θέση.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις