Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για το θέμα των απειλητικών ενεργειών εναντίον διαιτητών

18/03/2015

Ερωτηθείς, σήμερα, αναφορικά με τη συνάντηση που ζήτησαν να έχουν οι διαιτητές μαζί του και το περιεχόμενο της, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου είπε ότι παρέλαβε στις 10 Μαρτίου επιστολή από τον Σύνδεσμο Διαιτητών με την οποία ζητείτο συνάντηση, αλλά λόγω απουσίας του στο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 24 Μαρτίου. Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνάντησης επισήμανε ότι σύμφωνα με την επιστολή των διαιτητών θα αφορά τα όσα έχουν προκύψει τελευταία σε σχέση με απειλητικές ή άλλες ενέργειες εναντίον των διαιτητών.

Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι περιστατικό της νύχτας της Δευτέρας, όπως και τα προηγούμενα, είναι καταδικαστέο από όλους και σημείωσε πως χθες έγινε πολύς λόγος, με ανακοινώσεις όπου επιρρίπτονται ευθύνες στις πολιτειακές αρχές αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα και τις ενέργειες εναντίον των διαιτητών. «Χωρίς να παραγνωρίζονται οι όποιες ευθύνες και η υποχρέωση της Αστυνομίας για διερεύνηση όλων υποθέσεων, δεν πρέπει να παραγνωρίζονται οι ευθύνες όσων εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο αναφορικά με τα αίτια που προκαλούν αυτού του είδους τις ενέργειες», ανέφερε, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι αρχές της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, επισημαίνοντας ότι οι δηλώσεις και αντιδηλώσεις των παραγόντων των σωματείων πιθανόν να αποτελούν την αιτία πρόκλησης αυτών των ενεργειών που συνδέονται με το άθλημα.

Ο κ. Νικολάου κάλεσε την ΚΟΠ να αξιολογήσει τα αίτια αυτά, το ύψος των ποινών που επιβάλλει σε κάποιες περιπτώσεις και να επανεξετάσει τις επιβαλλόμενες ποινές για εμπρηστικές δηλώσεις, αν δηλαδή είναι αποτρεπτικές, και πρόσθεσε: «Δεν είναι επιτρεπτό να επιχειρείται να επιρριφθούν οι οποιεσδήποτε ευθύνες και να καλούν κάποιους να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους, όταν οι ίδιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη τις ευθύνες και το αποτέλεσμα των ενεργειών τους».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι κάποιοι ισχυρίζονται πως οι ποινές είναι εξοντωτικές, είπε ότι παρόλα αυτά κάποιοι συνεχίζουν να καταφεύγουν σε αυτού του είδους τις δηλώσεις και διερωτήθηκε πόσο εξοντωτικές είναι οι ποινές όταν οι εμπρηστικές δηλώσεις συνεχίζονται.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις