Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Επίσκεψη της ΥΔΔΤ κας Έμιλυς Γιολίτη στο αεροδρόμιο Πάφου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου

04/08/2020

Η κα Γιολίτη μαζί με τον Αρχηγό Αστυνομίας, συναντήθηκε με τον υπεύθυνο της διαχειρίστριας εταιρείας της Hermes Airport και μαζί επισκέφτηκαν διάφορα τμήματα στο αεροδρόμιο Πάφου, όπως τον χώρο των αφίξεων και των αναχωρήσεων, τους χώρους που περιμένουν οι επιβάτες πριν από την επιβίβαση τους, καθώς και τους χώρους που επιβάτες καλούνται να διενεργήσουν το τεστ για τον κορωνοϊό. Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους είπε ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ της Αστυνομίας και της διαχειρίστριας εταιρείας για την τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό. Ήταν είπε, "πολύ ικανοποιητική η εικόνα που αντικρύσαμε στο αεροδρόμιο Πάφου".

Ακολούθησε, είπε, επίσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου όπου συζήτησαν μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου κ. Νίκο Πενταρά και την ομάδα του, όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει η αστυνομική διεύθυνση Πάφου, αλλά και οι υπόλοιπες επαρχίες, όπως το οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά, η οδική ασφάλεια και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται όλα αυτά τα προβλήματα. Πρόσθεσε πως ένα θέμα που είναι ιδιαίτερο για την Πάφο είναι η καλύτερη εφαρμογή της αρχής της επικουρικότητας, δηλαδή να λαμβάνονται οι αποφάσεις πιο κοντά στον πολίτη που τον αφορούν. Για παράδειγμα η Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στην έλλειψη ιατροδικαστή και χώρου ασφαλούς νοσηλείας στην Πάφο που δημιουργεί, θέμα για την Αστυνομία Πάφου. Είναι θέματα, είπε, που θα μελετηθούν ούτως ώστε και η Πάφος να μπορεί να χειρίζεται η ίδια τις δικές της υποθέσεις.

Σε ερώτηση για το έργο που επιτελεί η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, η κα Γιολίτη απάντησε πως η Αστυνομία, γενικά, στην Κύπρο επιτελεί ένα πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο. Σε σχέση με την Επαρχία Πάφου είπε πως με το προσωπικό που διαθέτει η αστυνομική διεύθυνση Πάφου, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ειδικά με τα θέματα του κορωνοϊού που έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα, η ίδια μένει πολύ ικανοποιημένη.

Η κα Γιολίτη μετά την επίσκεψη της στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου, προήδρευσε σύσκεψης των μελών της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου όπου ενημερώθηκε για όλες τις ανάγκες και ελλείψεις που παρατηρούνται.

Σε ερώτηση για την υπόθεση της γυναίκας που αφίχθηκε στην Κύπρο από τις ΗΠΑ και φαίνεται να διέδωσε τον ιό, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι η γυναίκα βρίσκεται σε καραντίνα, λαμβάνονται καταθέσεις, συνεχίζεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα. Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ανέφερε πως όπου υπάρχουν ευθύνες στην υπόθεση αυτή θα αποδοθούν.

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Από 1η Οκτωβρίου οι ποινές αλλάζουν

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Απαλλαγή Ορισμένων Δημοσίων Εγγράφων απο την Υποχρέωση Επισημείωσης (Apostille) βάσει του Κανονισμού ΕΕ2016/1191

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές Βιβλιοθήκες