Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Επίσκεψή στην Α.Δ. Λευκωσίας - Διαπιστώθηκε βελτίωση στα επίπεδα του εγκλήματος στην Επαρχία Λευκωσίας

22/09/2017

Βελτίωση σε σχέση με τα διάφορα εγκλήματα που καταγράφονται στην Επαρχία Λευκωσίας και ουσιαστική αύξηση της επιχειρησιακής δραστηριότητας, διαπίστωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου κατά την σημερινή επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Νικολάου ανέφερε:

«Είχαμε την ευκαιρία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας να συμμετάσχουμε σε σύσκεψη με την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, η οποία μας παρουσίασε συγκριτικά τα αποτελέσματα της κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Από τα αποτελέσματα φαίνεται ξεκάθαρη βελτίωση σε σχέση με τα διάφορα εγκλήματα που καταγράφονται στην Επαρχία Λευκωσίας, υπάρχει ουσιαστική αύξηση της επιχειρησιακής δραστηριότητας παρά το μειωμένο προσωπικό και τα αυξημένα καθήκοντα που επιτελεί λόγω και της πρόληψης για τρομοκρατικές ενέργειες.

Ανέφερα στην ηγεσία της Διεύθυνσης τις αλλαγές που γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας μας για εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας, τόσο σε σχέση με τα θέματα της δομής, της λειτουργίας, όσο και για άλλα θέματα που θα ενδυναμώσουν περισσότερο την αξιοκρατία στο Σώμα και ειδικότερα τα κριτήρια των προαγωγών. Επεσήμανα ότι για πρώτη φορά, έχει καταργηθεί η προσωπική συνέντευξη στη διαδικασία των προσλήψεων και να αναμένουν ότι και στις προαγωγές θα υπάρχει μείωση της υποκειμενικής κρίσης που υπάρχει μέσω των προσωπικών συνεντεύξεων.

Τόσο εγώ όσο και ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχουμε επικεντρωθεί στα ζητήματα που σχετίζονται με τη διαφθορά. Κατά τη σύσκεψη ενημέρωσα ότι προσεχώς ολοκληρώνεται η συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή επί του πακέτου των νομοσχεδίων που αφορούν τη διαφθορά. Αναφερθήκαμε στους κινδύνους που υπάρχουν για κρούσματα – έστω και εάν είναι λίγοι – και στον αντίκτυπο που έχουν τόσο σε σχέση με το Σώμα και τις δραστηριότητές του όσο σε σχέση με τα ίδια τα μέλη. Γι’ αυτό τους ζητήσαμε να είναι σε εγρήγορση για πάταξη της διαφθοράς και συγκεκριμένες επισημάνσεις και υπήρξε προβληματισμός για συγκεκριμένα φαινόμενα που παρουσιάστηκαν, είτε μέσα από την έρευνα που έχει γίνει στο Σώμα, είτε στη βάση των πληροφοριών που υπάρχουν».

Ο κ. Νικολάου εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη συζήτηση που έγινε κατά τη σύσκεψη και είπε ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας. «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τον ρόλο, την αποτελεσματικότητα και ανταπόκριση της Αστυνομίας στα θέματα ασφάλειας γιατί πράγματι η προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για ν’ αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας στον τόπο μας είναι εμφανής και αναγνωρίζεται από όλους», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που αναφέρουν ότι η ΜΜΑΔ έχει ξεκινήσει να κάνει περιπολίες στη Λεμεσό με στόχο να τεθεί τέλος στις βομβιστικές επιθέσεις, ο κ. Νικολάου είπε ότι δεν είναι σωστό να κάνει αναφορά στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και τα μέτρα που προτίθεται η Αστυνομία να εφαρμόσει. «Να είστε βέβαιοι ότι η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι εμφανής με σκοπό να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι νοιαζόμαστε για την ασφάλεια του πολίτη», κατέληξε.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης