Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για συμμετοχή στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

02/12/2015

O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου αναχωρεί, σήμερα, για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Σε συνέχεια των εργασιών του Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως τον περασμένο Νοέμβριο ενόψει των σοβαρών τρομοκρατικών επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Παρίσι, οι Υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν εκ νέου τις εξελίξεις γύρω από την υλοποίηση των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μεταξύ των οποίων, την πορεία υιοθέτησης της πρόταση Οδηγίας για την επεξεργασία των δεδομένων επιβατών (PNR), η οποία αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στον εντοπισμό υπόπτων τρομοκρατών. Επιπρόσθετα, θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με την καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους και του ρατσισμού στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και τη μείωση του υλικού τρομοκρατικής προπαγάνδας που ανεβάζουν βίαια, ριζοσπαστικοποιημένα πρόσωπα.

Περαιτέρω, αναμένεται να φθάσουν σε συμφωνία επί βασικών άρθρων της πρότασης Κανονισμού για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η οποία θα έχει αρμοδιότητα στη διερεύνηση και εκδίκαση σοβαρών ποινικών υποθέσεων που διαπράττονται σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ. και θα ανταλλάξουν απόψεις όσον αφορά θέματα εξασφάλισης αποτελεσματικών συστημάτων ποινικής δικαιοσύνης στην ψηφιακή εποχή.

Επίσης, οι Υπουργοί αναμένεται να τοποθετηθούν επί των δύο Προτάσεων Κανονισμού αναφορικά με τη διεθνή δικαιοδοσία, το εφαρμοστέο δίκαιο και την αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων στον τομέα των περιουσιακών σχέσεων των συζύγων καθώς και των καταχωριμένων συντρόφων.

Τέλος, οι Υπουργοί αναμένεται να εξετάσουν τις επιπτώσεις από την ακύρωση της Οδηγίας για τη διατήρηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων για σκοπούς δίωξης σοβαρών ποινικών αδικημάτων και να ανταλλάξουν απόψεις για τη μελλοντική πορεία του θέματος.

Ο κ. Νικολάου θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις