Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Ομιλίες29/01/2016

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε μαζί τους συμπολίτες μας, οι οποίοι προσέφεραν ανιδιοτελώς την βοήθειά τους στο έργο της Αστυνομίας κατά τα έτη 2014 και 2015, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο.

Με μόνο κίνητρο την ανθρωπιά, την ανιδιοτέλεια και την ανθρώπινη αλληλεγγύη διαδραμάτισαν σημαντικότατο ρόλο στο έργο της πολιτείας για την επίτευξη της ασφάλειας μέσω της στενής συνεργασίας τους με την Αστυνομία. Εθελοντικά και αυθόρμητα, άλλοτε μέσω της παράδοσης στην Αστυνομία ενός πορτοφολιού ή μέσω της παροχής των Πρώτων Βοηθειών, άλλοτε μέσω της παροχής βοήθειας στην κατάσβεση πυρκαγιών ή μέσω της παροχής καθοριστικών πληροφοριών για την εξιχνίαση εγκλημάτων, οι συμπολίτες μας, οι οποίοι βραβεύονται σήμερα, αποτελούν φωτεινά παραδείγματα και υποδείγματα ανθρωπιάς για την προαγωγή των αξιών της εντιμότητας, της αλληλεγγύης, και της δικαιοσύνης στον τόπο μας.

Η βράβευσή σας, αγαπητοί φίλοι, αποτελεί μια ηθική αμοιβή και ταυτόχρονα, είναι μια έκφραση της ευγνωμοσύνης εκ μέρους της Πολιτείας για τη συνεισφορά σας στη ζωή του τόπου. Η συμφιλίωση της αστυνομίας με τον πολίτη αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για αύξηση του αισθήματος της ασφάλειας. Γι αυτό και η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη πήρε την πρωτοβουλία να επενδύσει σε ένα σύγχρονο μοντέλο Αστυνόμευσης, με στόχο την επίτευξη της ασφάλειας μέσω της στενής συνεργασίας της Αστυνομίας με τους πολίτες. Σήμερα, αποδεικνύεται η ορθότητα του στόχου που θέσαμε για εκσυγχρονισμό του Σώματος, σε ένα πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό και ταυτόχρονα, πιο ανθρωποκεντρικό οργανισμό. Η στενή συνεργασία με τον ευσυνείδητο πολίτη μπορεί να αποδώσει ολοένα και περισσότερα θετικά αποτελέσματα: Μπορεί να σώσει ζωές, μπορεί να πατάξει το έγκλημα, μπορεί να διαφυλάξει από τη μάστιγα των ναρκωτικών, μπορεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά.

Ως Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη συνεργασία της Αστυνομίας με τα τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας, με τον Παρατηρητή της Γειτονιάς, με τον Παρατηρητή της Πράσινης Γραμμής, με τους Εθελοντές Πυροσβέστες και όλους τους εθελοντές πολίτες, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη μιας πολυδιάστατης στρατηγικής σε θέματα δημόσιας ασφάλειας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια Αστυνομία πλουσιότερη σε ικανότητες και σε επιχειρησιακή αξία. Μια Αστυνομία, τα μέλη της οποίας θα κερδίζουν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του κοινού, μέσα από τον επαγγελματισμό και τη σκληρή τους δουλειά, πάντοτε με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το έργο όμως της Αστυνομίας, χωρίς αμφιβολία, ενισχύεται και ενδυναμώνεται μέσα από την καθημερινή στήριξη και συνεργασία με τον πολίτη. Γι’ αυτό εύχομαι, το παράδειγμά σας, ως ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, να βρει απήχηση και σε άλλους συμπολίτες μας γιατί, ο τόπος μας έχει ανάγκη από στάσεις ζωής που εδράζονται στις ανθρώπινες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός, η προσφορά και η κοινωνική δικαιοσύνη. Η υιοθέτηση των αξιών αυτών από ολοένα και περισσότερους ανθρώπους διασφαλίζει το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον.

Αγαπητοί φίλοι,

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης τιμούμε και δύο αξιωματικούς της Ρουμανικής και της Γαλλικής Αστυνομίας, οι οποίοι λειτουργώντας ως σύνδεσμοι με την Αστυνομία Κύπρου έχουν συνεισφέρει στο έργο μας για πάταξη του εγκλήματος και έχουν συνδράμει στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με την Αστυνομική μας Δύναμη.

On this occasion, I would like to express my gratitude to the two Police Liaison Officers, Major Guillaume Parent from France, and Lieutenant Colonel Ovidiu Razvan Plosca Creita, from Romania, for their contribution to the work of the Cyprus Police Force and their excellent collaboration towards deepening our close cooperation in the battle against crime and drug dealing.

Ολοκληρώνοντας, απευθύνω ξανά τα συγχαρητήριά μου σε όλους όσοι συνέδραμαν στο έργο της Αστυνομίας και της πολιτείας για μια καλύτερη κοινωνία όπου όλοι έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς. Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας.

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης