Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Παρουσίαση Ηλεκτρονικού Παιχνιδιού για την Οδική Ασφάλεια

24/09/2013

Mε βάση το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, εστιάζουμε και λειτουργούμε στη βάση μίας νέας προσέγγισης που αφορά στη συμφιλίωση των νέων με την Αστυνομία και στην ανάπτυξη και εμπέδωση της οδικής συνείδησης στους νέους μας.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται το ηλεκτρονικό παιχνίδι για την οδική ασφάλεια το οποίο αποτελεί μια πρωτότυπη πρωτοβουλία, που απευθύνεται στους νέους μας ηλικίας 16 – 19 χρονών.

Παίζοντας και μαθαίνοντας μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποτελεί ένα μοντέρνο και ενδεδειγμένο τρόπο προσέγγισης των νέων μας, που όπως είναι γνωστό αποτελούν την υπ’ αριθμό ένα ομάδα υψηλού κινδύνου σε ότι αφορά την πρόκληση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων.

Από σήμερα το παιχνίδι που θα μας παρουσιασθεί σε λίγο θα αναρτηθεί και θα είναι στο διαδίκτυο για τους επόμενους τρείς μήνες, όπου οι νέοι μας θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και ταυτόχρονα να αποκτήσουν βασικές γνώσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να κερδίσουν ένα προστατευτικό κράνος, μια στολή μοτοσικλετιστή και άλλα δώρα. Σημειώνεται ότι, στη συνέχεια θα εξακολουθήσει να βρίσκεται κατά περιόδους στο διαδίκτυο.

Μέσα από το facebook, τον μοντέρνο πλέον τρόπο επικοινωνίας των νέων μας, θα έρθουμε πιο κοντά στους νέους μας και θα τους μιλήσουμε με τη γλώσσα που σήμερα χρησιμοποιούν για να μας αντιλαμβάνονται και να μας κατανοούν καλύτερα.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην ετοιμασία αυτού του παιχνιδιού και ιδιαίτερα τις εταιρείες Πανδώρα και Γνώση.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις