Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Ομιλίες24/11/2017

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα τη πρόσκλησή σας να τελέσω τα εγκαίνια τoυ Πάρκου, στα πλαίσια μιας σεμνής και όμορφης εκδήλωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Η δημιουργία αυτού του σημαντικού έργου δεν είναι τυχαία αλλά οφείλεται στην πρωτοβουλία της εφημερίδας «Ο Ταχυδρόμος της Πάφου» και της ιστοσελίδας «www.taxidromos24.com», καθώς και στο άοκνο ενδιαφέρον του Δήμου της Γεροσκήπου για την ανάπτυξη χώρων πρασίνου στην περιοχή και προαγωγή της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Γεροσκήπου.

Η τοπική εφημερίδα «Ο Ταχυδρόμος της Πάφου» ιδρύθηκε το 2004 από τους δημοσιογράφους Πέτρο Μελαΐση και Εμμανουέλλα Ζωνιά. Ως τοπικό έντυπο μέσο, έχει επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο στην Επαρχία όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει να προσφέρει στην ενημέρωση των πολιτών και να προβάλλει την Πάφο και τα προβλήματά της. Ασχολείται με πολιτικά, κοινωνικά, αρθρογραφία και περιβαλλοντικά θέματα. Σας συγχαίρω γιατί στα πλαίσια της κοινωνικής σας προσφοράς προς τους πολίτες δημιουργείται, σήμερα, αυτός ο χώρος πρασίνου στην Γεροσκήπου.

Η πρωτοβουλία σας για τη διαμόρφωση αυτού του χώρου σε πάρκο, που θα συμβάλει στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά συνάμα στη γνωριμία με την κυπριακή φύση, είναι άξια συγχαρητηρίων. Η δημιουργία πάρκων αποτελεί και στόχο του κράτους γιατί εντάσσεται στις αρχές της ευρύτερης πολιτικής του για αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο πολίτης έχει ανάγκη να ζει και να κινείται σε ένα όμορφο και φυσικό περιβάλλον. Εκτός από πνεύμονας πρασίνου, ένας τέτοιος χώρος αποτελεί συνάμα χώρο διαφυγής, ξεκούρασης και αναψυχής, ενώ συνεισφέρει ουσιαστικά στην πνευματική, σωματική και ψυχική ανάταση των κατοίκων της περιοχής.

Στις μέρες μας, όπου ο πληθυσμός μαζεύεται στις πόλεις, σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή και τις σύγχρονες πρακτικές εργασίας, τα μικρά αστικά και περιαστικά δάση αποκτούν σημαντική αλλά και ξεχωριστή αξία.

Είμαι σίγουρος πως όλοι έχουμε επίγνωση της αξίας του πρασίνου και αισθανόμαστε την ανάγκη για προστασία και επέκτασή του. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τα δένδρα αποτελούν διαχρονικές αξίες και συμπορεύονται με τον άνθρωπο καθορίζοντας το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα ζήσουμε τόσο εμείς όσο και οι επόμενες γενιές.

Να είστε σίγουροι ότι η Κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντοτε συμπαραστάτης σε τέτοιες ωραίες πρωτοβουλίες και σταθερός αρωγός σε έργα που προάγουν την επαφή με την φύση, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του πληθυσμού μας και αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τους φυσικούς μας πόρους.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω και πάλι την ευαρέσκειά μου αλλά και τα θερμά μου συγχαρητήρια στους εμπνευστές του έργου και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις προσπάθειές σας.

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης