Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για συμμετοχή στο έκτακτο Συμβουλίο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

19/11/2015

O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου αναχωρεί σήμερα, Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου, το οποίο συγκαλείται αύριο, εκτάκτως λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, οι Υπουργοί θα πραγματοποιήσουν ανασκόπηση της προόδου των όσων αποφασίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Φεβρουάριο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θα υιοθετηθούν τα σχετικά συμπεράσματα του Συμβουλίου. Στα συμπεράσματα αυτά καταγράφονται οι βασικοί τομείς δράσης, οι οποίοι είναι: η εφαρμογή του συστήματος καταχώρησης επιβατών (PNR) το συντομότερο δυνατό, με τη συμπερίληψη των ενδοευρωπαϊκών πτήσεων, και η αξιοποίηση των πληροφοριών αυτών για σκοπούς πρόληψης της διακίνησης τρομοκρατών, η ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, μέσω των σχετικών βάσεων δεδομένων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, η αύξηση της συνεργασίας με τον Οργανισμό FRONTEX για αποτελεσματικότερη επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, και η ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου και του Ευρωπαίου Συντονιστή της Αντιτρομοκρατικής Δράσης, ανάμεσα σε άλλα μέσω και της δημιουργίας από την 1η Ιανουαρίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, της Europol.

Περαιτέρω, αναμένεται να συζητηθούν, επίσης, ο έλεγχος της απενεργοποίησης των πυροβόλων όπλων, το θέμα της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και η δικαστική αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού.

Ο κ. Νικολάου θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις